Vandaag kregen we eindelijk de nieuwe console van Microsoft te zien.

Wat vonden jullie nou van de saaie rechthoekige doos die aan ons getoond werd?

Klokslag zeven uur, het moment waar ik de hele dag naar had uitgekeken. Hoe zou de nieuwe Xbox er uit gaan zien? Welke spellen gaan de launch titel lijst sieren? Al dat soort vragen spookten de hele dag door mijn hoofd. Helaas was het allemaal niet zo grandioos als ik mij had voorgesteld. Amerikanen krijgen weer talloze coole interactieve televisie functies/ diensten en de Xbox One gaat nog veel meer gebruik maken van Kinect en Smartglass. Het spijt me als ik nu niet een gat in de lucht spring, beste Microsoft. Gelukkig heeft de Xbox One nog wel een controller en deze ziet er wat mij betreft erg goed uit. Toch twijfel ik nog een beetje over een aankoop omdat ik te weinig spellen heb gezien.

PS4 of Xbox One?

Hebben jullie al een keuze gemaakt? Qua games heeft Sony tijdens hun Playstation 4 onthulling een stuk meer titels laten zien. (maar geen console, foei Sony!) Microsoft kwam slechts met een handjevol trailers aanzetten en de vermelding dat er maar liefst vijftien exclusieve games in de maak zijn voor de Xbox One. De aankomende E3 moet natuurlijk meer onthullen, maar persoonlijk vind ik het een enorme rotstreek van Microsoft. Het gaat mij immers vooral om de games. Je koopt geen next-gen console om met je oma te skypen, een blu-ray te kijken, te surfen of alle andere ongein die je tegenwoordig bijna overal wel op kan doen. Multi-entertainment machine, prima! Maar een console is wat mij betreft niets zonder een ijzersterke lineup games. Zie ik dit verkeerd? Laat het “comment” bombardement beginnen!