sony-ps4-controller

Playstation 4 biedt stembesturing via PS Eye

De PlayStation 4 zal een vorm van stembesturing gaan bieden via het los aankoopbare accessoire PS Eye, dit meldt de woordvoerder van Sony tegenover website Polygon.

De website vroeg aan Sony hoe het nu precies zat met deze accessoire nadat zij dit onderwerp al hadden laten vallen in een presentatie voor de winkelketen van GameStop. In die presentatie werd onder andere vermeld dat de PS Eye, een camera die beweging kan vastleggen ook gezichtsherkenning en stembesturing biedt. Hoe uitgebreid deze functies zijn, is echt nog niet duidelijk. Sony zegt dat ze nog voor de release van de PS4 details geven over hoe het nu precies zit.

Het is dus ook nog niet echt duidelijk in hoeverre je het kunt vergelijken met Kinect voor de Xbox One. Deze kun je aanzetten met je stem en je kunt ook met je stem door het menu navigeren.
Deze features zijn bij de release van de Xbox One enkel alleen beschikbaar in de VS, Canada, VK, Frankrijk en Duitsland. Landen zoals Spanje, Italië en Brazillië krijgen een beperkte versie van stemondersteuning.