De vierde video voor de aankondiging van de PS4.

Gamen onderweg met de PSP en de PS Vita.

Nog een dagje wachten tot het zover is. Morgen word waarschijnlijk dan eindelijk de Playstation 4 aangekondigd. Sony voert de spanning nog even op door al heel de week video’s vrij te geven over de geschiedenis van de Playstation. Vandaag is portable gaming aan de beurt. Zoals iedereen weet heeft Sony twee handheld consoles op de markt gebracht. De PSP en de onlangs uitgebrachte PS Vita.

Playstation Portable

De PSP werd uitgebracht in 2004. En voor die tijd was het ongekend om zoveel grafische kracht te hebben in een klein formaat. De PSP kon namelijk games afspelen die gelijk stonden aan de qualitijd van de PS2. Naast gamen kon je ook nog video’s en foto’s bekijken op het apparaat. Ook muziek afspelen was een optie en je had de mogelijk om te internetten op het apparaat. In de lopende jaren van de PSP heeft Sony deze handheld nog paar keer ge-upgraded zoals bijvoorbeeld dat je de PSP aan kon sluiten op je HD tv en werd de PSP 19% lichter en 33% dunner. De keer zijde voor Sony was dat het apparaat erg gevoelig was voor piraterij en dit heeft de console dan ook langzaam laten uitsterven in Amerika en Europa. In Japan is de handheld nog steeds enorm populair en er komen dan ook nog maandelijks nieuwe games voor uit.

Playstation Vita

De PS Vita is de opvolger van de PSP en is hier in Europa in 2012 uitgekomen. Waar de PSP grafisch gelijk was aan de PS2 is de PS Vita grafisch gelijk aan de PS3. Dit zorgt voor nog mooiere games op je handheld waardoor je nog meer kan genieten onderweg. Nog meer vernieuwing dat het apparaat met zich meebrengt is dat het gebruik maakt van een touchscreen aan de voorkant en een Multi touchpad aan de achterkant. Hiermee is het mogelijk om nieuwe gameplay elementen toe te voegen aan games die je op de consoles niet hebt. Wat de toekomst van de PS Vita gaat brengen is nog onduidelijk, de handheld is pas net op de markt en kan nog zeker een aantal jaren mee. Het is wel aan Sony om het apparaat te blijven ondersteunen en er voor zorgt dat er goede titels voor uitkomen. Juist het schaars aantal goeie titels op de Ps Vita zorgt er nu voor dat het niet de verkoop verwachtingen van Sony waarmaakt.  

Bekijk hieronder de laatste trailer van Sony voor dat we morgen het echte werk te zien krijgen.

https://www.youtube.com/watch?v=K527yNMAxLY” width=”620″ height=”360″]