Is de PlayStation 4 20th Anniversary Edition dat geld waard?

Afgelopen weekend heeft een rijke verzamelaar via veilingsite Ebay ruim $15.000 neergelegd voor de exclusieve PlayStation 4 20th Anniversary Edition. Daarnaast staan er schijnbaar meer dan driehonderdvijftig andere veilingen op Ebay, met prijzen variërend van $0,99 t/m $19.990,00. Persoonlijk vind ik het een beetje ver gaan, maar als je vastberaden bent om een van 12.300 exclusieve consoles in huis te halen is dit mogelijk wel de juiste manier. Verkoper “Technologysupp” vertelde in een interview met “Gamer Headlines” dat het volledige bedrag al reeds op hun account is gestort.

“Though the item did sell,” vertelde Technologysupp Gamer Headlines. “I had to inform my customer that we were actually going to get the console in late December, contrary to the dates posted in my listing [December 9th to December 13th].”

In Spanje worden ruim driehonderd exemplaren van de console geveild en de opbrengsten hiervan gaan naar UNICEF en Juegaterapia. In Amerika waren de consoles afgelopen weekend te koop via de online store van Sony en binnen enkele minuten volledig uitverkocht. Het immense digitale verkeer naar de website zorgde er zelfs voor dat de online store bijna tijdelijk de lucht uitgehaald moest worden. Iedereen die eentje heeft kunnen bemachtigen: gefeliciteerd! Alle andere ongelukkige fans moeten het maar doen met de standaard zwarte editie.