platoon

Platoon – 3 levels met elk een eigen sfeer

Platoon op Commodore 64 kwam uit in 1987 en werd ontwikkeld door Ocean Software. De game speelt zich af in Vietnam tijdens de Vietnam oorlog. Platoon had 3 levels en elk level had zijn eigen sfeer. Level 1 speelde zich af in de jungle (bovengronds).  Het was een labyrint met vijanden. Deze vijanden kwamen onverwachts het scherm ingelopen om je neer te knallen en om het allemaal nog net wat moeilijk te maken zat de jungle ook nog eens vol met vallen.

Level 2 is een compleet ander verhaal. Hierin ging je de ondergronds te werk. De Vietnammezen hadden namelijk een compleet gangenstelsel gemaakt waarin jij in je eentje doorheen moest opzoek naar geheime items. Je speelde de game op dat moment vanuit een first-person view, terwijl je in level 1 van links naar rechts speelde. Een complete andere overgang in gameplay.

Level 2 sprak menig gamer meer aan omdat de sfeer er veel beter inzat en natuurlijk ook de schrik momenten. Want op elk moment kon er wel een soldaat uit het water opduiken om een mes in je strot te drukken!

Level 3 speelde van onder naar boven. Ook hier moest je weer een uitweg zien te vinden. Bovenin het scherm liepen er soldaten op en neer, die je probeerde neer te schieten. Level 3 was de meest stressvolle level dat een hoop frustratie met zich meebracht! Platoon was een mooie en sfeervolle game die absoluut niet mag ontbreken in onze terugblik reeks.

Level 1

Level 2

Level 3