Leen/verhuur website Plashr.nl is vanaf vandaag officieel van start gegaan!

Dat gamen een dure hobby is, dat weten de meeste van ons ondertussen wel. Geen enkele gamer zou het erg vinden om een goedkopere optie te hebben om bepaalde games wat goedkoper te kunnen spelen. Laat Plashr.nl hier nu een mogelijke oplossing voor kunnen zijn.

Vanaf vandaag gaat de website Plashr.nl online, maar wat houd de site nu eigenlijk in? Misschien kennen sommige van jullie de dienst Airbnb wel. Hierop kunnen mensen een appartement of ongebruikte kamer als een bed & breakfast verhuren. Plashr.nl doet ongeveer hetzelfde. Mensen kunnen hier hun games te huur op aanbieden voor een leuk prijsje, zodat de huurder voor een fractie van het winkelbedrag een game kan spelen en de verhuurder er een leuk zakcentje aan overhoud.

Gamen is bovenal een dure hobby waardoor je niet altijd alle games kan spelen die je zou willen spelen. We hopen gamers op deze manier de kans te geven die games toch te spelen. – Vincent Onderdelinden, één van de oprichter van Plashr.nl

Op het moment kun je alleen maar games aan elkaar uitlenen, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat ook controllers en andere accessoires aangeboden kunnen worden. De twee oprichters van de site hebben genoeg ideeën, maar deze moeten stap voor stap worden uitgevoerd.

Op de lange termijn zouden we het leuk vinden om bijvoorbeeld mensen in staat te stellen om LAN parties te organiseren via het platform. Maar alles op zijn tijd. – Aldus Jorrin Sebregts, tweede oprichter van Plashr.nl

Om de start van het platform te vieren verloot Plashr.nl onder de eerste 100 aanmelders die 1 van hun games aanbieden op www.plashr.nl 10 keer 1 week gratis games lenen. Bovendien verloot Plashr onder de eerste 100 een nieuwe game naar keuze! Meld je dus nu aan om kans te maken!

 

*UPDATE*
Na vragen over hoe ze het aan gingen pakken bij eventuele schade aan games die kunnen voorkomen heeft een van de eigenaars, Jorrin Sebregts, het volgende aangegeven: “Ik heb vanavond besloten dat wij als Plashr zijnde garant staan voor schades aan games die worden veroorzaakt door andere gamers”

Plashr.nl laat je games verhuren aan andere gamers

 • Ik vraag me af hoe ze fraude en/of diefstal willen bestrijden?

  • Grayfoxz

   Was ik ook nieuwschierig naar dus meteen gevraagd. Mensen vullen bij een aanmelding ook locatie in en ze zouden ekle klacht individueel oppakken en kijken hoe ze kunnen helpen het op te lossen.

  • Vincent Onderdelinden

   Hoi Nino,

   Mijn naam is Vincent Onderdelinden. Ik ben mede-oprichter van Plashr en de persoon links op de foto in het artikel. Zoals bij elke online marketplace is ook bij ons fraude/diefstal een serieuze kwestie. Wij hebben daarom gekeken naar en gesproken met andere bedrijven in de sharing sector en in de praktijk gebeurt er weinig tot niets dat zorgen wekt. Het scheelt in ieder geval al dat men bij ons over het algemeen inlogt met zijn/haar Facebook. Ook kun je gebruikers openlijk evalueren. Bovendien is het mogelijk om face-to-face af te spreken bij het afleveren van de games, wat ook al tot meer vertrouwen zou moeten leiden. Vooral op het moment dat we meer games op de website hebben staan, zou je in ieder geval in de grotere steden logischerwijs al snel bij iemand in je eigen buurt moeten uitkomen. Met andere woorden, gebruikers moeten wel hele slechte bedoelingen hebben om weg te kunnen komen met fraude of diefstal.

   Echter, omdat wij ook niet naïef zijn hebben we besloten om games te vergoeden op het moment dat er echt iets fout gaat. Uiteraard moet dit wel via de officiele route gaan; aangifte doen bij de politie in het geval van fraude/diefstal. Daarnaast gaan we in gesprek met verzekeraars die zich richten op verzekeringen in de sharing economy.

   Ik hoop dat ik voor nu je zorgen enigzins heb kunnen wegnemen. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, voel je dan vrij om die te uiten. Ik zal mijn best doen om je zo goed mogelijk te woord te staan!

   Groet,

   Vincent

   • Ik vraag me een aantal dingen af, hoe willen jullie bijvoorbeeld PC games via jullie dienst uitlenen/ verhuren. Hier zijn immers in de meeste gevallen serialkeys aan verbonden of toegang tot de online account van de eigenaar nodig. (Battlenet, Steam, etc.)

    En Facebook lijkt me bovendien alles behalve betrouwbaar, iedereen kan namelijk met veel gemak een nep account aanmaken.

    • Vincent Onderdelinden

     Wat betreft je PC vraag; we hebben vandaag in onze meeting besloten om die categorie voor nu van de site af te halen. Waarschijnlijk wordt deze weer nieuw leven ingeblazen op het moment dat we beginnen met het aanbieden van accessoires.

     Facebook is inderdaad niet 100% waterdicht, maar helaas kun je nooit vooraf alle mogelijkheden volledig afschermen, toch? Vergeet niet dat je natuurlijk kunt kiezen om alleen voor de optie ‘verzenden’ te gaan. Op dat moment heb je uiteraard al beschikking over iemands adres en kunnen er desnoods via die weg juridische stappen worden ondernomen. Om heel eerlijk te zijn denk ik dat de kans op fraude en diefstal op dit moment erg klein is, omdat het platform voornamelijk uit liefhebbers zal bestaan. Als je toch tegen een dief aan loopt krijg je van ons je game vergoed. Ik zou zeggen, probeer het zelf eens uit en laat ons weten hoe je het platform ervaart!

 • Erg risky 😀 Hopelijk slaagt het idee!

  • Vincent Onderdelinden

   Hoi Sjoerd,

   We proberen de risico’s tot een minimum te beperken! Laten we inderdaad heel hard hopen dat het idee slaagt, want dan hebben ‘s lands gamers binnenkort de beschikking over een platform dat zijn weerga niet kent!

   Groet,

   Vincent (mede-oprichter Plashr)

   • Hoi Vincent,

    Wat top dat je iedereen een persoonlijke reactie geeft! Verder, denk ik dat de betrouwbaarheid het belangrijkste aspect is van jullie product. Als jullie dit weten te behalen dan wordt het een enorm succes!

 • Is een beginnende site dus zal waarschijnlijk in het begin veel problemen hebben. Hopelijk gaat dit idee op ten duur wel werken, want het zou een hele goede uitkomst zijn voor gamers met wat minder geld of gamers met veel games die geld willen verdienen.
  Ik zie zelf eigenlijk meer iets in het PS Now principe, doet me erg denken aan Netflix daar is het probleem alleen dat het op het moment nog duur is en het streamen niet lekker loopt.
  Ik zag dat je al wat games te huur hebt aangeboden Joerie, goed bezig!

  • Marcel

   Netflix is maar iets van 8 euro per maand en op mijn internetverbinding loopt het als een zonnetje. Daarnaast staat mijne ingesteld op Amerika waardoor ik veel meer content heb.

   • Ik bedoel dat PlayStation Now niet altijd lekker loopt en vrij duur is. Z’n 2 euro per game per 4 uur.
    Netflix vindt ik een uitstekende service, goede kwaliteit loopt altijd lekker en veel content als je Amerika kan ontvangen.

  • Vincent Onderdelinden

   Hoi Abe,

   Mijn naam is Vincent Onderdelinden, mede-oprichter van Plashr en de persoon links op de foto hierboven. Allereerst bedankt voor je positiviteit ten opzichte van het concept! Het verschil tussen ons en een dienst als PS Now is natuurlijk dat zij digitaal werken en wij ‘in de echte wereld’. Denk dus aan grote, stoffige game collecties in de kast of een ouderwetse videotheek in een heel modern en sociaal jasje. Zoals je zelf hierboven al aangeeft is het bij ons natuurlijk ook meer twee-richtingsverkeer; je kunt zowel geld besparen door te lenen als geld verdienen door uit te lenen.

   Bovendien gaan wij op termijn toe naar een veel completer platform dan PS Now ooit kan worden; games en gaming gear (complete consoles en accessoires) te laten verkopen, oproepen te laten plaatsen en nog veel meer! Met andere woorden, wij willen hét go-to platform voor gamers worden. Dit kost natuurlijk wat tijd en moeite, maar het plan ligt er in ieder geval 😉

   Nogmaals bedankt voor je comment en schroom vooral niet om vragen te stellen.

   Groet,

   Vincent

 • Grayfoxz

  Heb nog een reactie gekregen van Jorrin Sebregts een van de oprichter van Plashr.nl : “Ik heb vanavond besloten dat wij als Plashr zijnde garant staan voor schades aan games die worden veroorzaakt door andere gamers”
  Dit naar aanleiding van de vragen van mensen over hoe ze dit zouden aanpakken. 😀

  • Ik denk niet dat dit realistisch is…

   • Vincent Onderdelinden

    Hoi Nino en Grayfoxz,

    Zie de reactie die ik op jullie originele comments m.b.t. fraude en diefstal heb geplaatst.

    Schroom niet om verdere vragen te stellen!

    Groet,

    Vincent (mede oprichter van Plashr, persoon links op de foto uit het artikel)