Maak kennis met Plants VS Zombies: Garden Warfare 2.

Plants VS Zombies: Garden Warfare was al een geweldige en vooral verslavende game, maar dit tweede deel weet dit mogelijk nog een stapje te overtreffen. Vorige week mochten PerziaN en ik de game op Gamescom uitgebreid uitproberen in de speciale behind closed doors ruimte van EA Games. Dit keer stonden de zombies echter voornamelijk in de spotlight. Hoe de game ons is bevallen lezen jullie hier!

Plants VS Zombies Garden Warfare 2 zombie mech Plants VS Zombies Garden Warfare 2 zombie hero

De zombies hebben de oorlog gewonnen!

Dr. Zomboss en zijn zombie leger hebben de oorlog tegen de planten gewonnen en Zomburbia opgericht. Reden genoeg voor de planten om de aanval in te zetten en hun geliefde woonplaats terug te winnen. Om dit te bereiken zal je als speler nieuwe eenheden tot je beschikking hebben en verschillende nieuwe modi kunnen uitproberen. De zombies hebben echter ook niet stil gezeten en haasten zich uiteraard ook naar de frontlinie. Het beslissende gevecht begint en het is aan de planten om Dr. Zomboss en zijn monsterlijke leger eens en voor altijd te verslaan!

Plants VS Zombies Garden Warfare 2 bevat allerlei nieuwe elementen.

In dit nieuwe deel uit de Plants VS Zombies serie zijn zes nieuwe classes toegevoegd. Zowel de zombies als de planten krijgen namelijk beiden drie nieuwe speelbare classes. Aan de zombie kant hebben we de ondode piraat “Captain Deadbeard”, de superheld “Super Brainz” en “Imp” die zijn krachtige Z-Mech robotpak kan oproepen. De planten moeten het doen met de stoere “Kernel Corn”, de verleidelijke “Rose” en de futuristische “Citron”.

Captain Deadbeard moet het vooral van lange afstanden hebben en is in feite de allereerste zombie sniper class. Daarnaast kan hij in een explosieve ton stappen om nietsvermoedende vijanden op te blazen, heeft hij een papegaai die vijanden vanuit de lucht kan aanvallen en kan hij een gigantisch kanon oproepen om chaos mee te ontketenen. Super Brainz heeft overigens een Heroic Beam, Heroic Kick, de Super Ultra Ball en de Turbo Twister tot zijn beschikking en PerziaN wist hier heel wat schade mee aan te richten. Tot slot is er nog Imp, een dwerg-achtige zombie die het vooral moet hebben van zijn Z-Mech. Dit is een kolossale robot waar het kleine onderdeurtje in kan zitten om dood en verderf te zaaien. Imp kan zonder de Z-Mech gebruik maken van een double jump, tijdelijk rondzweven en planten kapot schieten met zijn twee imp blasters. Dolle pret dus! Er was tijdens onze hands-on helaas geen tijd om ook met de planten te spelen.

Captain Deadbeard moet het vooral van lange afstanden hebben en is in feite de allereerste zombie sniper class.

Nog wat geweldig nieuws is dat spelers geen Xbox Live Gold account meer hoeven te hebben om Plants VS Zombies: Garden Warfare 2 te spelen. De game bevat daarnaast ook nog een local co-op modus die in splitscreen gespeeld kan worden, erg handig als je gezellig met twee man op de bank wilt spelen. De co-op modus ondersteunt overigens ook een 4-player co-op modus, al moet je denk ik wel een grote televisie hebben om hier optimaal gebruik van te kunnen maken. De game zal ook een aantal nieuwe levels bevatten en spelers kunnen het tegen elkaar opnemen op de “Moon”, “Great White North” en “Zomburbia” maps. De online modus ondersteunt maar liefst 24 spelers, reken dus maar op de meest chaotische gevechten die je je maar kan voorstellen. Tot slot heeft EA Games aangegeven dat de game gratis content updates zal bevatten, iets wat tegenwoordig best schaars is. Good job EA!

Plants VS Zombies Garden Warfare 2 corn

Kleurrijke personages en een fantasierijke wereld…

Als je al eerder een Plants VS Zombies games hebt gespeeld weet je dat de games altijd erg kleurrijk zijn en volgestouwd zitten met geweldige character designs en grappige omgevingen. Ook in Plants VS Zombies: Garden Warfare 2 is dit weer het geval en de nieuwe classes zien er werkelijk geweldig uit. Of je nou graag als zombie speelt of plant, er zit voor iedereen wel iets leuks tussen. De wapens zien er ook heel cool uit en zowel PerziaN als ik hebben enorm genoten van Captain Deadbeard en Super Brainz. De game is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar als komische kleurrijke shooter is het een geweldige titel.

Ik ben een zombie en verdomd trots!

Plants VS Zombies: Garden Warfare 2 moet het vooral hebben van de humor, de unieke personages en de simplistische combat. Maar wat is de game toch verslavend! Grafisch gezien is de game weer lekker kleurrijk en de nieuwe classes zorgen voor allerlei nieuwe gameplay elementen. Het is ook erg fijn dat de game ook offline gespeeld kan worden en een Xbox Live Gold account niet langer nodig is. Naast de nieuwe maps, de 24-player ondersteuning voor de online modus en talloze andere nieuwe features wordt Plants VS Zombies: Garden Warfare 2 mogelijk de allerleukste Plants vs Zombie game tot nu toe. Zombie spelen was nog nooit zo tof! De titel zal ergens tijdens het tweede kwartaal van 2016 uitgebracht worden op de Xbox One, PlayStation 4 en PC.