Pikmin-3

Pikmin 3 release fluit fans van de Pikmin serie naar de Wii U

Fluit vanaf eind deze week je kleurrijke legertje bijeen in Pikmin 3. dat op 26 juli exclusief voor Wii U verschijnt in de winkels en de Nintendo eShop. Shigeru Miyamoto’s bijzondere realtime-strategy game toont de wereld vanuit het perspectief van minuscule ontdekkingsreizigers, die legers van even kleine als krachtige Pikmin commanderen om vijanden te verslaan en puzzels op te lossen – dit alles om hun thuisplaneet te redden! Fans hebben bijna tien jaar moeten wachten op dit nieuwste deel in de gelauwerde serie, waarin weelderige gebieden en merkwaardige beesten tot leven komen in adembenemend mooie HD-beelden. Geniet van de ultieme Pikmin-ervaring met nieuwe soorten Pikmin, nieuwe strategische mogelijkheden met de Wii U GamePad, nieuwe meerspelerstanden en Miiverse-integratie!
In Pikmin 3 kun je opnieuw aan de slag met de rode, gele en blauwe Pikmin die elk hun eigen speciale vaardigheden hebben. Dit keer zijn er ook twee nieuwe soorten Pikmin die nieuwe strategische mogelijkheden bieden. De Rock Pikmin zijn de hardste van alle Pikmin en kun je gebruiken om door glazen muren of pantsers van vijanden te smijten. De Winged Pikmin kunnen vliegen, wat goed van pas komt bij het optillen van blokkades of verplaatsen van voorwerpen.
In de Story Mode bestuur je drie nieuwe personages: Alph, Brittany en Charlie. Om hun hongerende thuisplaneet Koppai te redden doorzoekt het trio de weelderige planeet PNF-404 naar voedzaam fruit. De planeet wordt bevolkt door vele roofzuchtige wezens, maar gelukkig krijgen ze hulp van legers Pikmin, wandelende plantjes die elk commando gehoorzamen.

pikmin

De loyale Pikmin

De loyale Pikmin hebben unieke talenten die goed van pas komen bij het speuren naar voorwerpen, kraken van puzzels en verslaan van vijanden. Afhankelijk van jouw
beslissingen kunnen de Pikmin in aantal groeien en elke hindernis overwinnen – of allemaal opgepeuzeld worden! Het is de kunst om elke dag in het spel zo efficiënt mogelijk te benutten met het speuren naar fruit, verkennen van omgevingen en verslaan van vijanden. Maar maak je geen zorgen als het eens helemaal verkeerd afloopt, je kunt in Pikmin 3 namelijk heel makkelijk teruggaan in de tijd om een dag opnieuw te beginnen met een aangepaste strategie.

In de Mission Mode moet je binnen een bepaalde tijd een bepaalde opdracht uitvoeren, zoals het verslaan van een eindbaas of het verzamelen van zo veel mogelijk fruit. Speel in je eentje of werk samen met een vriend, en ga voor de hoogste score in de online-klassementen die laten zien hoe je prestaties zich verhouden tot die van andere Pikmin 3-spelers van over de hele wereld!
Bingo Battle is een competitieve meerspelerstand waarin je kunt strijden tegen een vriend op verschillende plattegronden. Doel: als eerste een lijn vormen op een speciale Pikmin-bingokaart. Elk vakje op de bingokaart is een vijand die je moet overwinnen en verzamelen, of een voorwerp of stuk fruit dat je naar je basis moet brengen. Dankzij de aanpasbare spelregels en talloze manieren om elke plattegrond aan te pakken, kunnen zowel beginners als veteranen steeds weer genieten van nieuwe uitdagingen en steeds betere tactieken gebruiken om tegenstanders te slim af te zijn!

De Wii U brengt de wereld van Pikmin 3 voor het eerst tot leven met oogstrelende HD-beelden, terwijl de Wii U GamePad – of KopPad, zoals hij in het spel wordt genoemd – dit keer een onmisbaar instrument wordt bij het bepalen van je strategie. Je kunt het scherm van de GamePad gebruiken als plattegrond en je leger opsplitsen door de drie verkenners elk naar een andere plek op de plattegrond te sturen. Het is ook mogelijk om na afloop van elke dag in het spel een herhaling op de GamePad te bekijken, zodat je alle actie nauwkeurig kunt bestuderen en je strategie snel kunt verbeteren. Je kunt de GamePad tevens gebruiken als camera om foto’s vanuit Pikmin-perspectief te maken en via Miiverse te delen! Als iemand anders de tv wil gebruiken, kun je het spel met een druk op de knop overzetten naar het GamePad-scherm om het los van de tv te spelen.

Pikmin-fans die overwegen deze zomer nog meer Wii U-games te kopen, kunnen gebruik maken van een speciale aanbieding. Wie Pikmin 3 in de Nintendo eShop aanschaft tussen 26 juli en 21 september 2013, kan namelijk The Wonderful 101 na release in de Nintendo eShop aanschaffen met 30% korting. Deze kortingsactie geldt alleen als beide spellen vanuit de Nintendo eShop op dezelfde Wii U worden gedownload en duurt tot 21 september 2013.

  • Ivey

    Pikmin Cute ^^

    • Speel jij dit ??

    • Nino

      De Pikmin mini game in Nintendo Land op WiiU is ook erg cool!