War of Twitter terror on Blowfish

Phil Fish cancelled Fez 2 nadat er een campagne van terreur is gevoerd tegen hem. Phil Fish, de maker van het spel Fez kwam gister in het nieuws na een kleine oorlog via twitter. Aanleiding voor het conflict was het aas dat de journalist Marcus Beer van GameTrailers had uitgegooid. Beer die onder het vaste pseudoniem Annoyed Gamer opereert ging in het vaste item ‘Invisible Walls’ flink te keer over Phil Fish(Fez) en Jonathan Blow(Braid). Bekijk hier het hele item maar even kort samengevat kwam het op het volgende neer.

Whiny f*cking asshole

Marcus Beer was kwaad over het gebrek aan enthousiasme(of elke vorm van bereidheid sowieso) van zowel Fish en Blow(of Blowfish zoals Beer het noemde) om te reageren op de recente verandering van het beleid voor indie games bij Microsoft. Beer stelde dat het helemaal niet te veel gevraagd zou moeten zijn om het antwoord te krijgen op een erg relevante vraag van twee van de meest gerespecteerde indie ontwikkelaars. Daarnaast riep hij andere journalisten op om de Blowfish te boycotten aangezien het van twee kanten moet komen, en dat de pers er niet alleen maar is om als hun reclame kanaal te dienen. Dit deed Beer in niet al te zachte termen en vooral Fish moest het ontgelden, Beer noemde hem een ‘whiny fucking asshole’ en riep the Blowfish om: “Don’t get fucking snicky about it,”  “Me, I think the both of you are a pair of tosspots.”. Harde taal dus vooral voor Phil Fish die al vaker op kritiek heeft kunnen rekenen. Fish daarentegen is ondertussen berucht geworden op zijn kritiek op allerlei delen van de industrie waaronder Microsoft en Japanse ontwikkelaars.

Twitter curfuffle

Hierna brak de hel los op de twitter pagina’s van zowel Fish als Beer. Via een flinke online scheldpartij die begon nadat Fish eistte dat Beer voor de camera zijn excuses aan zou bieden. Het andere hoogtepunt was een tweet van Phil Fish die Beer verzocht om dood te gaan. Later tweette Fish: I’m done, Fez 2 is cancelled. Goodbye. Dit laatste werd op de website van Polytron(het bedrijf van Fish) bevestigd.
Phil Fish cancelled Fez 2 en verlaat game industrie

/ragequit

Het is ook de vraag wat dit betekend voor de patch die Fish aangekondigd had voor de originele Fez. De indruk wordt namelijk gewekt dat hij volledig gestop is met het maken van videogames. Fish gaf ook aan dat het cancellen van Fez 2 niet alleen naar aanleiding van deze twitter oorlog was. Hij zei: “im not cancelling FEZ 2 because some boorish fuck said something stupid, im doing it to get out of games … and im getting out of games because i choose not to put up with this abuse anymore.”.

Phil Fish cancelled Fez 2 dus naar aanleiding van mensen die onaardig doen tegen hem. Wat vindt gamend Nederland hiervan? Bekijk ook de originele podcast die de katalysator van dit hele drama is.

  • Ik vind dat Fish gewoon door had moeten gaan. Kritiek krijg je toch altijd denk ik.