De PES serie krijgt steeds meer licenties.

PES 2014 maakt gebruik van de FOX Engine.

Nieuws over FIFA 14 is natuurlijk altijd wereldnieuws maar nu hebben we een nieuwtje over een andere voetbalgame genaamd PES. Konami heeft namelijk de AFC Champions League’s licentie in handen. Dit betekent dat we straks aan de slag kunnen met clubs als Pakhtakor (Oezbekistan), Al Gharafa (Qatar) en Vegalta Sendai (Japan). PES 2014 heeft naast deze nieuwe licentie ook een nieuwe engine genaamd de FOX Engine. KONAMI heeft daarnaast aangegeven dat ze alle stadions van de Eredivisie, La Liga, Ligue 1 en de Brazliaanse competitie in PES 2014 willen hebben. Wij hopen dat het ze lukt. Mensen roepen vaak om de Bundesliga en de Premier League in de Pro Evolution Soccer games maar wij kunnen nu gerust zeggen dat dit nog lang niet gaat gebeuren. EA heeft namelijk de licenties en die zijn erg prijzig. Hieronder het persbericht van Konami over de AFC Champions League licentie.

Konami Digital Entertainment GmbH heeft een overeenkomst gesloten met de Asian Football Confederation (AFC), zodat de AFC Champions League – het gerenommeerde toernooi met de grootste clubs van Azië – wordt toegevoegd aan de komende versies van Pro Evolution Soccer.

Konami gaat nauw samenwerken met AFC om de clubcompetitie zo goed mogelijk te kunnen integreren in de komende Pro Evolution Soccer games. De wereldberoemde game zal over een speciale modus beschikken waarmee je kunt spelen met een van de 32 teams uit de AFC Champions League.

De Pro Evolution Soccer serie heeft een groot aantal voetballicenties van clubs en competities over de hele wereld, waaronder Europa´s belangrijkste clubcompetitie: de UEFA Champions League. Vanaf het begin wordt de serie wereldwijd geroemd. De toevoeging van de zeer gewaardeerde clubcompetitie van Azië zal het bereik en de bekendheid onder de voetbalfans over de gehele wereld nog verder vergroten.

KONAMI streeft continu naar een zo realistisch mogelijke Pro Evolution Soccer serie. De nieuwe overeenkomst helpt de uitgever bij dit streven naar spanning, de sfeer en de vaardigheden van voetbal op het hoogste niveau.

Het toevoegen van een belangrijke licentie als de AFC Champions League is een integraal onderdeel van onze ambitieuze plannen rondom de Pro Evolution Soccer serie,” aldus Shinji Hirano, President van Konami Digital Entertainment GmbH. “We verheugen ons op een succesvolle samenwerking met de Asian Football Confederation, daarnaast willen wij graag de passie en de vaardigheden van de AFC Champions League tot leven brengen.”

Konami wordt terecht beschouwd als de leider onder de voetbalgames en ze steken hun expertise en enthousiasme voor het spel niet onder stoelen of banken,” aldus Dr. Hafez Al Medlej, voorzitter van de Asian Football Confederation Marketing Committee. “We zijn erg blij dat de AFC Champions League geïntegreerd wordt in de befaamde Pro Evolution Soccer serie en we verwachten een lange samenwerking die wederzijds voordelen zal opleveren.”