Mijn (game)gadget must-have

Ik ben absoluut geen tech-nerd. Sterker nog, je zou me een nitwit kunnen noemen op het gebied van elektronica. Bij mij kun je dus niet terecht met vragen over hoe dingen werken. Maar ik kan erg enthousiast worden van gadgets. En met enthousiast bedoel ik geobsedeerd.

Tot voor kort was ik helemaal wild van de Necomimi. ‘Wat zei ze?’, vraag je je nu af. Heel simpel, ‘Neko no mimi’ is Japans voor ‘kattenoor’. Necomimi’s zijn mechanische kattenoortjes die reageren op je hersensignalen. Daardoor reageren de oortjes op je emotie en laten bijvoorbeeld zien dat je blij of verdrietig bent. Er is ook een mechanische staart te koop om het plaatje compleet te maken. Compleet nutteloos, ik weet het. Maar ik ben een vrouw en ook ik raak snel geobsedeerd door nutteloze en schattige dingen.

Unleash your inner Jedi!

Inmiddels lig ik alweer wakker van de ‘MYO Wearable Gesture Control’ van Thalmic Labs. Het polsbandje dat reageert op de elektrische activiteiten in je spieren. Met dit gadget kun je verschillende elektronica om je heen besturen door alleen met je hand te gebaren. Door enkel een Jedi-achtige beweging met je hand bestuur je bijvoorbeeld je televisie, je computer of je telefoon. Volgens Thalmic Labs is de MYO te gebruiken voor Mac, Windows, iOS en Android.

MYO game

Shut up and take my money!

Ik geef het toe, de MYO is meer dan alleen een gamegadget. Toch zou het voor mij een hoofdreden zijn om het te kopen. Kun je je voorstellen hoe het zou zijn als je met behulp van dit gadget je vijanden kon neerknallen in je favorite game? Je zou er geen controller meer voor nodig hebben. En daardoor meer het gevoel hebben dat je echt in de game zit. Misschien trekt dat me wel het meest, dat je zou kunnen gamen zonder een keyboard of joystick. Kortom: Shut up and take my money!

Natuurlijk kan ik je vertellen wat de MYO allemaal nog meer kan doen, maar waarom zou je erover lezen als je het ook kan zien? Zet je telefoon op stil, doe de deur op slot en ga er goed voor zitten. Ben je er klaar voor? Kijk hieronder de video van mijn nieuwste obsessie.