Niemand zag Overwatch aankomen!

Gisteren was het dan eindelijk zo ver! Blizzcon 2014 ging om 20:00 CET van start en de vele gamers die niet aanwezig konden zijn zaten gedurende de hele nacht achter hun beeldschermen gekluisterd om met behulp van Blizzard’s Virtual Ticket alle laatste nieuwtjes op de voet te volgen. Het is namelijk extreem zeldzaam dat Blizzard Entertainment twee opeenvolgende jaren een Blizzcon organiseert. Dat betekent dus allerlei onthullingen! Laten we ons daarom richten op de aankondiging van hun nieuwste IP, Overwatch, een teambased shooter waarin zes spelers het tegen zes andere spelers opnemen in een explosief en vooral chaotisch vuurgevecht.

Hoe zit het met de gameplay in Overwatch?

Overwatch is alles behalve een standaard shooter. In overwatch draait het namelijk allemaal voornamelijk om teambased gameplay en samenwerken. De game zal daarom ook geen traditionele “Deathmatch” modus bevatten, maar zich voornamelijk richten op “Capture Point” maps en “Payload”. Daarnaast richt de game zich vooral op de Heroes en minder op classes. Elke Hero heeft bovendien ene uniek verhaal en deze zullen buiten de game worden verteld. (hoe dit precies in zijn werk gaat is nog niet duidelijk, mogelijk via digitale stripboeken of zelfs een animatie serie.) Er zijn echter wel verschillende soorten Heroes en deze worden opgedeeld in Offense, Defense, Tank en Support.

Offense, deze Heroes richten zich voornamelijk op verkennen, vijandelijke team dwarsbomen, doelstellingen behalen en enorm veel schade aanrichten. (Pharah, Reaper, Tracer, Hanzo)  Defense, bewaken belangrijke locaties, creëren choke points, en zorgen voor een frontlinie waar gevochten wordt. (Widowmaker, Bastion, Torbjorn) Tank, de beschermers, moeilijk dood te krijgen, vijandelijke aanvallen onderbreken, leiden een aanval en dragen zware pantsers. (Reinhardt, Winston) Support, dit zijn de Healers in Overwatch en zij kunnen teamgenoten van allerlei buffs voorzien. (Zenyatta, Mercy, Symmetra)

Een kijkje naar de personages in Overwatch.

Overwatch is speelbaar tijdens Blizzcon 2014 en spelers zullen uit twaalf verschillende personages kunnen kiezen. Er worden uiteraard ook nieuwe personages aan de game toegevoegd maar voor nu moeten we het het nog even met deze initiële lineup doen. De designs zijn divers en hebben heel veel karakter. Van Dwarfs tot sexy sluipschutter, er zit voor iedereen wel iets tussen. Neem hieronder een kijkje naar tien van de twaalf legendarische helden.

Geniet van de Overwatch Cinematic en Gameplay Trailer!

Overwatch Cinematic gemist? Neem hieronder een kijkje naar de geweldige trailer die bovendien weer duidelijk laat zien dat Blizzard Entertainment geweldige CGI weet neer te zetten. Tracer, Winston, Widowmaker en Reaper stelen de show in een explosief en dynamisch stukje animatie waar wij persoonlijk met heel erg veel plezier naar hebben gekeken!

Er is meer! We hebben namelijk ook nog een gameplay trailer voor jullie! In deze trailer krijg je een goede indruk van wat je nou eigenlijk van de game kan verwachten. Overwatch zal mogelijk een ware revolutie in het shooter genre ontketenen en de gameplay ziet er wat ons betreft erg verfrissend uit. Wat vinden jullie ervan?