De Ouya controller werkt niet helemaal naar behoren.

Wat wordt er allemaal aan de Ouya controller veranderd?

Nu de zogenaamde Ouya development kits beschikbaar zijn voor een selecte groep ontwikkelaars zijn een aantal problemen geconstateerd die de gameplay ervaring van Ouya fans enorm zouden kunnen dwarsbomen. Gelukkig is het team achter het Android aangedreven systeem al volop bezig om aanpassingen door te voeren.

Ten eerste wordt de huidige “circular d-pad” vervangen met een “cross-shaped d-pad” die voor meer precisie moet zorgen. Daarnaast krijgen de analoge sticks een rubberen laagje om de grip te verbeteren. De huidge sticks zijn blijkbaar in hun huidige staat niet opgewassen tegen zweterige duimen, wat bij mij toch erg lachwekkend overkomt. Hebben we dan al die jaren niets geleerd van controller design? Het lijkt mij namelijk een van de basis regels. De triggers van de controller zijn overigens ook nog verschoven omdat deze dan makkelijker te gebruiken zullen zijn. Het is immers een ramp als je als speler niet tijdig kan reageren omdat je trigger knopje nergens te bekennen is.

De Ouya zal ergens in april uit moeten komen dus hopelijk zijn alle problemen dan opgelost zodat Ouya fans met een gerust hard tot in de late uurtjes los kunnen gaan op hun nieuwe systeem.