Pokemon-X-Y-Legendary

Ontmoet nieuwe vrienden en ontdek nieuwe steden in Pokémon X en Y voor de Nintendo 3DS

Vandaag hebben we weer wat nieuwe informatie over Pokémon X en Y, die op 12 oktober verschijnt, gekregen. The Pokémon Company en Nintendo hebben na de Pokémon-activiteiten van deze week op de E3 nog meer bijzonderheden bekendgemaakt over de videospellen Pokémon X en Pokémon Y. In Kalos, de onlangs ontdekte regio in de spellen, verken je vele bezienswaardige steden, ontmoet je vele boeiende mensen en kom je tot nu toe onbekende Pokémon tegen. Daarnaast worden de spelers uitgedaagd door nieuwe Gym Leaders, van wie ze tijdens hun reis door Kalos Gym Badges kunnen verzamelen. Veel specifieke details worden vandaag voor het eerst wereldkundig gemaakt.

Welkom in Vaniville

Zodra een speler heeft besloten een mannelijke of een vrouwelijke Trainer te spelen, gaan Pokémon X en Pokémon Y van start in Vaniville. Wanneer je het huis verlaat waar je net naartoe bent verhuisd, ontmoet je al snel vier nieuwe vrienden die samen met jou aan een reis door de regio Kalos zullen beginnen. Deze vier vrienden — Shauna, Tierno, Trevor en Serena (als je een jongen speelt) of Calem (als je een meisje speelt) — zijn heel bijzonder:

• Shauna is een ongelooflijk energiek meisje dat mee op pad gaat om haar eigen droom te ontdekken. Ze is vriendelijk en hartelijk en ze lijkt met volle teugen van alle merkwaardige dingen te genieten die jullie tijdens je reis mee zullen maken.

• Tierno is de danser in de groep en hij wil niets liever dan een dansgroep met zijn eigen Pokémon vormen. Tierno is sterk, aardig en lichtvoetig. Hij laat zich gemakkelijk afleiden door tijdens gevechten naar vijandige Pokémon te kijken, omdat hij veel te veel bezig is met het integreren van Pokémon-aanvallen in zijn dansen.

• Trevor barst van nieuwsgierigheid naar de wereld om hem heen. Hij is een uitstekende leerling en heel ambitieus, want hij wil als eerste van de groep zijn Pokédex compleet maken.

• Serena of Calem is je buurjongen of buurmeisje in Vaniville. Dit personagewil heel graag een sterke Pokémon Trainer worden en gaat mee op reis om deze droom te verwezenlijken.

Ontmoet Gym Leader Viola van Santalune

De eerste Gym Leader die spelers op hun avontuur tegenkomen, is Viola. Zij is de Gym Leader van Santalune, een mooie stad die bekend staat om zijn grote fontein en zijn parkbanken. Spelers komen meer over Viola te weten wanneer ze eerst haar oudere zus Alexa ontmoeten. Zij is een journaliste die voor een uitgeverij in Lumiose werkt. Alexa maakt duidelijk dat haar zus graag spelers ontmoet die Santalune bezoeken. Viola, een professionele fotografe die gespecialiseerd is in het fotograferen van Pokémon, heeft de leiding over de Gym van Santalune. Het interieur van de Gym is gemaakt van spinnenwebachtige draden die strak boven de duisternis gespannen zijn. Spelers moeten een veilige weg door deze draden zien te vinden. Ze ontvangen van Viola nuttige informatie wanneer ze met haar vechten.

Vanmorgen zijn er nog meer tot nu toe onbekende Pokémon gepresenteerd die spelers in de regio Kalos tegen zullen komen

• Litleo is een jonge, vurige Pokémon die altijd in is voor een gevecht. De rode manen van Litleo (type Fire en Normal) staan tijdens een gevecht in vuur en vlam. Hoe sterker zijn tegenstander, des te feller ze branden. Litleo kent in Pokémon X en Pokémon Y Noble Roar, een nieuwe aanval van het type Normal. Noble Roar is een aanval die effectief is tegen sterke tegenstanders en hun Attack-statistiek verlaagt.

• Flabébé, een Pokémon van het type Fairy die samen met Sylveon voor het eerst zijn opwachting maakt, leeft boven op een bloem die hij spoedig na zijn geboorte uitkiest en waarvoor hij de rest van zijn leven zorgt. Spelers kunnen in het wild verschillende Flabébé tegenkomen die bloemen met verschillende kleuren vasthouden. Flabébé kan verborgen krachten uit zijn bloemen halen en deze tijdens een gevecht bij aanvallen gebruiken. Flabébé kent Fairy Wind, een aanval van het type Fairy die in Pokémon X en Pokémon Y voor het eerst voorkomt. Deze aanval wekt een windvlaag op die een tegenstander uitschakelt wanneer deze aanvalt. Net als alle aanvallen van het type Fairy is hij supereffectief tegen Pokémon van het type Dragon.

• Wanneer Pokémon evolueren, krijgen ze een nieuw uiterlijk en leren ze nieuwe aanvallen. Pokémon X en Pokémon Y introduceren Scatterbug, een Pokémon van het type Bug. Scatterbug kent String Shot, een aanval van het type Bug die de Speed-statistiek van vijandige Pokémon verlaagt . Scatterbug evolueert tot Spewpa, een andere nieuwe Pokémon van het type Bug die halfslachtige aanvallen dankzij zijn stevige, met bont bedekte lichaam eenvoudig kan weerstaan. Gebruik Protect, een aanval van het type Normal, aan het begin van een beurt om Spewpa te beschermen tegen aanvallen tijdens deze beurt. De laatste evolutie van Scatterbug, die eerder deze week is bekendgemaakt, is Vivillon, een nieuwe Pokémon van het type Bug en Flying. Men zegt dat het veelkleurige, sierlijke patroon op de vleugels van Vivillon een geheim verbergt. Met zijn vleugels kan hij zijn schubben in stelling brengen of een stevige wind opwekken en hiermee aanvallen. Vivillon kan Struggle Bug leren, een aanval van het type Bug die de Special Attack-statistiek van hierdoor getroffen vijandige Pokémon verlaagt. De aanval berokkent dus niet alleen schade, maar vermindert ook de schade die Vivillon tijdens het gevecht door bepaalde aanvallen heeft opgelopen.