De standby/resume functie, gameplay van een vriend overnemen om te helpen. Een aantal functies die op de E3 van 2 jaar geleden aangekondigd waren.

Sommige mensen zullen zich al afvragen waar sommige funties op de PlayStation 4 zijn die beloofd zijn tijdens de aankondiging op de E3 van twee jaar geleden. Toen werden onder andere een standby functie getoond waarbij je meteen bij het opstarten van de console verder kon gaan in het spel waar je gestopt was. Ook stond een mogelijkheid waarbij je via internet de controle van de game van een vriend kon overnemen om te helpen flink in de aandacht op de show. Tot nu toe hebben we niks meer van deze fucties gezien.
Shuhei Yoshida, hoofd van Sony Worldwide Studios heeft aangegeven in een interview met Kotaku dat deze functies nog in ontwikkeling zijn.

Our team has been working on it. There are some things that we announced in February of last year that were not planned for the launch timeframe.

En wanneer zullen deze functies dan beschikbaar zijn? Dit kon Yoshida zelf ook nog niet zeggen. Zelf vraagt hij dit ook wekelijks aan de tech department omdat hem dit ook bijna dagelijks word gevraagd.
Dus vrees niet, de functies zijn niet gecancelled. Ze komen er aan, we moeten alleen nog wat geduld hebben.