De social media magnaat Facebook gaat Oculus VR overnemen voor 2 miljard dollar

Facebook is groots bezig met hun aankomen de laatste tijd. Eerst Whatsapp messenger voor 19 miljard, en nu het bedrijf achter de Oculus Rift Virtual reality headset. Het bedrag bestaat voor 400 miljoen dollar aan besteedbaar geld, en 1,6 miljard aan aandelen in Facebook volgens een aankondiging. De bedoeling is dat de deal definitief gesloten word in het tweede kwartaal van dit jaar. Facebook ziet blijkbaar veel toekomst in Virtual Reality als ze er zo veel in willen investeren. Ook de CEO van Oculus VR, Brendan Iribe is zeer positief:

We are excited to work with Mark and the Facebook team to deliver the very best virtual reality platform in the world. We believe virtual reality will be heavily defined by social experiences that connect people in magical, new ways. It is a transformative and disruptive technology, that enables the world to experience the impossible, and it’s only just the beginning.

Daarentegen horen we niet van alle kanten positieve verhalen. Notch, de maker van Minecraft, was eerst van plan in samenwerking met Oculus om een versie van Minecraft uit te brengen speciaal voor de headset. Nu heeft Notch zelf bekend gemaakt dat hij van deze deal af ziet. Reden? Lees zelf maar in deze tweet:

Ook geeft Notch aan dat er al een mod in de maak is die hetzelfde doet, dus voor de mensen die Minecraft in Virtual reality willen beleven…er is nog hoop.
Verder is het wel afwachten wat deze deal gaat doen met de toekomst van de Oculus Rift. Blijft deze de goede kant op gaan voor het gamen? Of word de techniek ingenomen door Facebook voor hun eigen doeleinden? Only time will tell…

  • PerziaN

    Hoeveel meer moeten ze nog ontwikkelen aan Oculus? Ik heb hem vorig jaar op gehad en hij werkte al wel redelijk goed.