Het is geen leuk nieuws, maar ook dit moet medegedeeld worden. We zijn een groot man kwijt.

Droevig nieuws vanuit de gaming industrie. Nintendo heeft een kort bericht verstuurd waarin ze laten weten dat Satoru Iwata is overleden op een veel te jonge leeftijd van 55 jaar. De President van Nintendo had al langer gezondheidsproblemen. Hierdoor moest hij onder andere de E3 van 2014 overslaan en was gedwongen hierna onder het mes te gaan.

Het bericht van Nintendo gaat als volgt:

Nintendo Co., Ltd. deeply regrets to announce that President Satoru Iwata passed away on July 11, 2015 due to a bile duct growth

Zoals je hierboven kunt lezen had Iwata al een operatie ondergaan om een gezwel weg te laten halen. Een aantal maanden na de operatie liet hij weten via Twitter dat er vooruitgang in zijn genezing zat. Mogelijk was dit om mensen gerust te stellen, of misschien ging het ook beter. Wat het ook moge wezen, het is hem zaterdag te veel geworden.

Satoru Iwata was in dienst bij Nintendo sinds 1980 waar hij werkte als programmeur aan onder andere Balloon Fight en Earthbound. Hij werd directeur van Nintendo in 2000, en volgde Hiroshi Yamauchi in 2002 op als vierde President van Nintendo.

Iwata was een groot persoon in de gaming industrie en niet alleen Nintendo fans, maar ook de rest van de gaming wereld, zullen hem zeker missen. Rust in vrede. 1959-2015

Nintendo's Satoru Iwata is overleden

  • OMG….dit is ook niet tof nieuws om je dag mee te beginnen…

    • Grayfoxz

      Nee idd, schrok me ook kapot vanochtend. Veel te jong om te gaan.

  • Te erg voor woorden, veels te jong!