In Europa hebben de meeste mensen geen idee wat het doet, maar dat zal ook zo blijven… de Nintendo TVii service komt definitief niet meer onze kan uit.

In Japan en zelfs in Amerika is het wel te gebruiken, maar de Nintendo TVii service is na lange tijd officieel geannuleerd in Europa. Via de website van Nintendo is dit bekend gemaakt. De bedoeling van Nintendo TVii is dat verschillende zenders en streaming services hierlangs kunnen bekeken worden. Maar dit bleek toch te ingewikkeld om op te zetten in Europa door alle verschillende zenders en streaming aanbieders.

Omdat het uitermate complex is om in verschillende landen met verschillende licentiesystemen meerdere tv-diensten aan te bieden, hebben we er helaas voor gekozen om de Nintendo TVii-dienst niet in Europa aan te bieden. Hoewel we in dit geval niet op zulke complicaties hadden gerekend, zullen we altijd proberen om leuke ervaringen te bieden waar al onze fans plezier aan kunnen beleven.” Aldus de aankondiging op de site.

Wel is op de 3DS een andere service van start gegaan. Op de 3DS (XL), 2DS en de New Nintendo 3DS (XL) kun je sinds enkele dagen het Anime channel downloaden. Hier bied Nintendo enkele anime series aan die gebaseerd zijn op hun eigen Games en personages. Denk hierbij aan Pokémon, Kirby, Inazuma Eleven en binnenkort meer. Van elk van deze serie komen regelmatig nieuwe afleveringen bij zodat er genoeg te kijken valt. Helaas is deze service allen te gebruiken op de 3DS en niet op de Wii U, waardoor dit toch niet als volledige vervanging beschouwd kan worden. Wat denken jullie? Had de TVii service wat kunnen worden in Europa?
Nintendo TVii service geannuleerd in Europa 16-02-2015