Vandaag en gisteren kreeg een groepje bofkonten de kans om alvast een paar op de E3 aangekondigde games van Nintendo te proberen. Het Nintendo post-E3 evenement vond plaats in het luxe City Sense in Utrecht. Dus gingen Nino en PerziaN van Kijk-Online, samen met andere journalisten uit Nederland en België, richting Utrecht om verslag te doen van wat ze hebben beleefd. Nu is er tijdens de E3 een waslijst aan Nintendo games aangekondigd die aan het eind van het jaar of pas in 2015 uitkomen. Dus welke games waren er te spelen?

De 3DS was ook aanwezig!

De focus van het evenement was voornamelijk op de Wii U gericht, maar ook de Nintendo 3DS werd met een aantal leuke titels vertegenwoordigd. De eerste game die even uitvoerig onder handen werd genomen was Super Smash Bros. voor de Nintendo 3DS. Het werd een dodelijk gevecht tussen Mega Man (Nino) en Little Mac (Nintendo Medewerker) die eindigde in een overwinning voor de Nintendo medewerker. Tijd voor een ronde twee! Dit keer stonden Samus Aran (Nino) en Yoshi (PerziaN) oog in oog met elkaar en sloeg PerziaN als Yoshi zonder enige moeite met een druk op de knop Samus in een sudden death match keihard tegen het scherm aan. Game over Nino! Na het explosieve en nog altijd chaotische vecht festijn was het tijd voor de “Smash Run” modus. Hierin is het de bedoeling om zo snel mogelijk door de level heen te navigeren en binnen 5 minuten zo veel mogelijk power-ups te verzamelen. Erg vermakelijk, maar best moeilijk. Er was namelijk geen specifieke richting waarin je op moest gaan, wat het af en toe een beetje verwarrend maakte. Toch hebben we ons zeker enorm met de game vermaakt.

Het werd tijd voor een ander spel. Ons oog viel op Monster Hunter 4. Jagen op monsters en wapens en uitrusting maken van deze monsters klonk erg verleidelijk. Helaas werkte de besturing stroef en was het niet altijd even duidelijk waar het monster zich nou schuil hield. We slaagden er daarom ook allebei niet in om het monster binnen de tijd gevangen te nemen, wat natuurlijk best demotiverend was. Monster Hunter 4 was helaas een titel die niet echt voor ons beiden was weggelegd, al bevat de game enorm veel mogelijkheden en zal het voor de fans van de serie zeker genieten geblazen zijn.

Pokémon Art Academy leert je echt tekenen.

Gelukkig was er ook een minder serieuze game aanwezig, namelijk Pokémon Art Academy. In deze game leer je door middel van simpele tutorials precies hoe je een Pokémon moet tekenen en dit is uiteraard vooral voor de wat jongere gamers onder ons geweldig om te doen. De stylus reageert vrij accuraat op bewegingen en voor je het wist had je een pastel Pokémon uit je mouw geschud. Het spel heeft in ieder geval heel erg veel potentie en is geweldig om de creativiteit van kinderen te stimuleren. Pokémon leren tekenen was nog nooit zo makkelijk.

Tot slot gingen we samen aan de slag met Sonic Boom. Deze game biedt variatie in verschillende levels. Zo speel je in de Worm Tunnel level alleen als Sonic en probeer je alle ringen in die level te halen. Bij andere levels kruip je in de schoenen van zowel Sonic, Tails, Amy als Knuckles en kan je gedurende deze levels ten alle tijde van personage wisselen. Elk personage heeft zijn eigen specialiteiten en deze moet je op de juiste wijze gebruiken om verder in de level te komen. Sonic kan met zijn snelheid door blokken heen breken, Tails gebruikt zijn staart als helikopter en kan hoger gelegen plekken bereiken, Amy heeft een handige boemerang waar zij bijvoorbeeld schakelaars mee kan activeren en Knuckles moet het hebben van zijn fysieke kracht waarmee hij kan graven. De manier waarop de vier helden moeten samenwerken is erg leuk uitgewerkt en gaf ons wel een beetje een Lost Vikings gevoel.

Nintendo Post-E3

Wat had Nintendo qua Wii U titels meegenomen?

Een van de vele games die gespeeld kon worden op de Wii U was Yoshi’s Woolly World. Dit is een multiplayer platform game die half 2015 uitkomt. Nu heeft Nintendo wel meerdere multiplayer platformers, maar toch is deze game nét even anders. Het is namelijk, naast de ontzettend mooie grafische aspecten, ook heel grappig om te spelen. Je kan elkaar opeten en naar de vijand spugen, je kan elementen van de level opslurpen, je kan de vijand onschadelijk maken door garen die je achter je aan meesleept naar ze te gooien of je kan je een weg banen door de level met behulp van kleine kuiken-achtige wezentjes. Deze kan je namelijk gooien zodat ze tijdelijk een platform vormen. En als je partner erg vervelend doet, dan kun je hem opslurpen en in het ravijn spugen zodat je even alleen verder kan spelen. Al met al is het dikke pret geblazen met deze multiplayer.

De indiegame Swords & Soldiers 2 maakte indruk.

Ook was Swords & Soldiers 2 van Ronimo Games te spelen. Dit is een twee dimensionale side scrolling strategy game met ontzettend veel humor. In deze game zitten drie factions, waaronder de vikings, die je ook zag in de eerste Swords & Soldiers game, de dodelijke Demons en een nog onaangekondigde faction. Je begint de game met de vikings die worden geleid door de hongerige leider Redbeard. Je begint met het mijnen naar goud en koopt vervolgens steeds meer vechters om de tegenstander mee te verslaan. De graphics van deze game zijn mooi en stralen veer humor uit. Ook de opmerkingen van de vikings zijn hilarisch. Verder zit er variatie in de game omdat iedere level weer een ander doel heeft. Swords & Soldiers 2 was voor ons beiden daarom ook zeker een van onze favorieten van deze dag.

Nintendo Post-E3

Een game die goed gebruik maakt van de touchpad van de WiiU is Kirby and the Rainbow Curse. Deze game staat gepland om in 2015 uit te komen en geef je als speler de mogelijkheid om in de levels te tekenen. Door op je touchpad te tekenen creëer je een platform voor Kirby en kom je zo door de level heen en door zo schatkistjes te verzamelen in de levels. Daarnaast moet je Kirby ook helpen beschermen door hem weg te houden bij gevaarlijke vijanden.

Nog een Wii U game waar we erg benieuwd naar waren was Hyrule Warriors. The Legend of Zelda personages in een Dynasty Warriors stijl game heeft best wat potentie. Na een heftig potje hack & slash bleek de game zeker erg vermakelijk te zijn, ook als je niet echt een fan van de Dynasty Warriors serie bent. Zowel Link als prinses Zelda stonden hun mannetje, we zijn daarom ook erg benieuwd naar de overige personages die waarschijnlijk op Gamescom speelbaar zullen zijn. Nog even geduld dus.

Welke Wii U games waren er nog meer?

Naast de bovenstaande spellen had Nintendo nog veel meer leuks meegenomen en welke precies lees je hieronder in een kort overzicht.

 • Sonic Boom (Wii U)
 • Mario vs Donkey Kong
 • Captain Toad Treasure Tracker
 • Mario Party 10
 • Project Giant Robot
 • Project Guard
 • Mario Maker
 • Bayonetta/ Bayonetta 2
 • Super Smash Bros. (Wii U)
 • Splatoon

Er was in ieder geval genoeg te spelen en wij kunnen niet wachten op het volgende geweldige Nintendo evenement.

 • Geweldig en leuk artikel. Zo te lezen waren er een paar goeie titels die ik graag had gespeeld 🙂

  • PerziaN

   Hey Beertje! Welke games wilde je graag spelen dan? Ik vond vooral Yoshi onverwachts toch heel leuk en Swords and Soldiers zou ik het liefst uit hebben gespeeld, maar helaas kon dat nog niet. Haha!

   • Bayonetta 2, ook al heb ik de game eerder gespeeld, Bayonetta 1, Super Smash Bros, Mario Party 10, Hyrule Warriors, de twee project games, etc. Ninty fan he 😛

    • Nino

     Bayonetta 1 en 2 zijn technisch gezien niet echte Ninty games…:P Al is deel twee wel Wii U exclusive. Miyamoto’s “Project” games vind ik alles behalve “Ninty”.

     • Ik zeg toch ook niet dat Bayonetta “Ninty” games zijn? Wil ze graag spelen 🙂 Platinum Games FTW

 • Ziet er uit als een ontzettend gezellige dag!! Leuk artikel!

 • Ik was er op dezelfde dag en tijd. Grappig dat ik mezelf niet tussen al die fotos kan vinden.

  • Nino

   Hoi David, wij waren er op Woensdag om een uur of twee. Er zijn overigens meer foto’s heb ze niet allemaal gepubliceerd. 😀 Vond je het ook een leuk evenement?

   • O dat verklaart het. Ik was op donderdag van 14:00 tot 17:00, maar de mensen op de foto’s lijken bizar veel op de mensen op mijn tijdsslot.

    • Nino

     Het zou natuurlijk kunnen dat ze beide dagen zijn geweest? 😀 Er was ook zo veel te spelen!