Nintendo Pocket Football Club

Nintendo Pocket Football Club tot 1 mei 11,99 euro, daarna 14,99 euro

Goed nieuws voor voetbalstrategen in de dop: op 17 april verschijnt de voetbalmanager-simulatie Nintendo Pocket Football Club, exclusief in de Nintendo eShop van de Nintendo 3DS-systemen. Leid je team met beginnende spelers naar een glorieuze toekomst, strijd online tegen andere managers en probeer een plaatsje te veroveren in de ‘Top 100 Teams’ van Europa op de Nintendo Pocket Football Club Stats-website.

In NPFC zet je als beginnende voetbalmanager je eerste stappen richting succes door naam, outfit en embleem voor je club te kiezen. Vervolgens moet je in Team Camp al snel belangrijke beslissingen nemen om tot de beste opstelling en tactieken te komen. Om de prestaties van je spelers te verbeteren, kun je tijdens wedstrijden Training Cards vinden die je helpen om het volle potentieel van je spelers te benutten, waarbij je ook kaarten kunt combineren om speciale combo’s te ontdekken die de eigenschappen van je spelers nog verder verbeteren. Door je spelers veel speeltijd te geven en te experimenteren met Training Cards en opstellingen, zal je team steeds beter presteren.

NPFC is geschikt voor een enkele speler, maar managers kunnen via draadloze communicatie ook strijden tegen vrienden, via SpotPass unieke nieuwe tegenstanders voor vriendschappelijke wedstrijden ontvangen. Als je in een vriendelijke bui bent, kun je ook je sterspelers met andere managers delen via de Friend Market, zodat de NPFC-bezitters in je Nintendo 3DS-vriendenlijst jouw topspelers ook in hun teams kunnen plaatsen!

Rond lancering wordt de NPFC website aangevuld door de Nintendo Pocket Football Club Stats-website, dé plek om naartoe te gaan als je wilt weten hoe je team online presteert in de Ranking Matches tegen andere managers. Bij een Ranking Match moet je de speelstijl van je team instellen, waarna dit team zal strijden tegen de teams van andere Europese spelers. Naast de ‘Top 100 Teams’ voor heel Europa, verschijnt op de Nintendo Pocket Football Club Stats-website ook een klassement met de ‘Top 100 Teams’ uit het land van jouw club. Vanaf de lancering ontvang je ook SpotPass-berichten die je uitnodigen om deel te nemen aan toernooien – alweer een manier om je managerskwaliteiten te verbeteren en te strijden tegen andere clubs.