**UPDATE** Het is officieel, de Nintendo NX is de Nintendo Switch. Deze console kun je overal mee naar toe nemen en toch blijven spelen. Wat vinden jullie er van?

Zal Nintendo een deel van de wereld vandaag verblijden!?

Het heeft even geduurd en na het teleurstellende nieuws dat de Nintendo NX niet op de E3 2016 of Gamescom 2016 aanwezig zou zijn waren Nintendo fans best boos. Maar Nintendo heeft aangekondigd dat zij vandaag eindelijk maar dan toch de Nintendo NX aan de wereld gaan tonen en dat is spannend.

“This preview trailer will serve as Nintendo’s preliminary announcement of information regarding the platform,”

Volgens Nintendo zal de Nintendo NX ergens in maart 2017 wereldwijd beschikbaar zijn, maar of ze deze deadline gaan halen is nog maar de vraag. Anonieme bronnen gaven eerder aan dat de nieuwe console gebruik zou gaan maken van cartridges, regio-vrij wordt en zowel een console als een draagbaar systeem zal zijn. De debut video is vandaag om 16:00 onze tijd hier op de Nintendo website te bekijken. Bereid je dus voor op maar liefst drie minuten vreugde (of totale teleurstelling).

 • Sjoerd

  Concept ziet er goed uit! Ben benieuwd of het idd zo in de praktijk werkt.

  • Mee eens. Ik vraag me vooral af hoe lang dat ding mee gaat qua batterij en wat de launchgames worden.

   • sjoerd

    Ja idd. Zo te zien komen er goed titels op. Zoals Skyrim en nba2k. Had dit misschien de Wii u moeten worden?

   • Rick

    Op de een of andere manier zie ik de consoles van Nintendo als een soort gadget ipv een volwaardige console. Ook nu met die NX bekruipt me het idee dat het allemaal weer net anders moet, en net niks is. Wie heeft er nu een dusdanig grote databundel dat je lekker op straat kan gaan gamen (of alleen offline games natuurlijk dat kan dan weer wel.)? Die controller ziet er ongemakkelijk uit, de batterijduur zal wel niet zo heel lang zijn en hoe is het scherm ivm zonlicht bv? Allemaal vragen waar we nog antwoord op moeten krijgen maar ik ben skeptisch (ligt niet aan de NX maar meer aan mijzelf)