Nintendo E3 2014

Super Smash Bros.-toernooi belangrijk onderdeel van Nintendo’s E3-verslaggeving

De afgelopen jaren heeft Nintendo de E3-verslaggeving steeds weer opnieuw uitgevonden, met unieke manieren om nieuws te brengen en de fans thuis in het plezier te laten delen, terwijl de bezoekers ter plaatse de games en evenementen direct konden ervaren. Die missie zet Nintendo voort in 2014 met een serie nieuwe kanalen om het nieuws direct te bezorgen bij het belangrijkste publiek, inclusief fans, media, analisten, investeerders en zakenpartners.

Super Smash Bros. Invitational

In 2014 verschijnen niet één maar twee nieuwe Super Smash Bros.-spellen: Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Super Smash Bros. for Wii U. Om dit te vieren, nodigt Nintendo 16 zeer bekwame Super Smash Bros.-spelers uit naar het NOKIA Theatre L.A. LIVE in Los Angeles. Duizenden fans in het publiek, en talloze fans die de livestream online volgen, zullen voor de eerste keer de nieuwe Super Smash Bros.-personages zien strijden tegen bestaande favorieten. Behalve de strijd om de eerste positie, is dit toernooi vooral bedoeld als viering van het fenomeen Super Smash Bros., en een geweldige manier om nieuwkomers en veteranen te laten delen in een eerbetoon aan deze legendarische franchise. Binnenkort wordt meer informatie verstrekt over de 16 uitgenodigde deelnemers aan het toernooi, de identiteit van de commentatoren, en hoe fans van de franchise het toernooi live en via webcast kunnen bekijken.

Nintendo Digital Event

Elk jaar zoekt Nintendo naar de beste manier om games en nieuws te delen met fans, media en andere belangrijke doelgroepen. In 2013 besloot Nintendo de gebruikelijke persconferentie over te slaan en in plaats daarvan het E3-nieuws te delen via een Nintendo Direct-video. Het bedrijf zet die aanpak verder tijdens E3 2014 met het “Nintendo Digital Event”, een nieuw soort videoprogramma dat zal onthullen en bespreken welke spelervaringen onderweg zijn naar Nintendo-platformen in 2014 en
erna. Het Nintendo Digital Event wordt uitgezonden op dinsdag 10 juni om 18.00 uur

Nintendo Treehouse: Live @ E3

Dit jaar biedt Nintendo fans een diepere blik op Nintendo’s grootste games van de E3, met informatie direct van de bron. “Treehouse”, de Product Development-afdeling van Nintendo of America, zal diepgaande speldemo’s live presenteren en uitzenden vanaf Nintendo’s stand. Dit nieuwe programma wordt live gestreamd tijdens de openingsuren van E3. Fans kunnen simpelweg hun browser openen om de Nintendo-games van de E3 als nooit eerder te beleven.