Hij is vrijwel nergens meer te krijgen; de Nintendo Classic Mini en daar baalt iedereen van.

Overal waar je kijkt is hij zo goed als uitverkocht. We hebben het over de Nintendo Classic Mini die Nintendo afgelopen vrijdag heeft gelanceerd. Deze verkleinde versie van het Nintendo Entertainment System blijkt een enorm succes te zijn en daar hadden ze bij Nintendo niet op gerekend. Om ons heen horen we gejuich en gejammer, maar vooral gejammer want de meesten van ons vissen naast het net. Nu denken wij wel eens dat de hooggeplaatste dames en heren in de game-industrie niet met deze ‘problemen’ in aanraking komen; ons kent ons en dus zal iedereen wel zo een Nintendo Classic Mini in hun bezit hebben, maar niets is minder waar.

Nergens meer te krijgen.

Zo vissen bijvoorbeeld Microsoft Studios publishing General Manager Shannon Loftis en hoofd van ontwikkelaar 343 (Halo) Dan Ayoub achter het net. Op Twitter laar Loftis haar ongenoegen merken door de volgende tweet:

“Irrationally angry at not being able to get the NES Classic. Come on, Nintendo. Why would you short-bake these??”

Dan Ayoub laat middels een antwoord op deze tweet weten dat ook hij zonder zit:

“Right!??? I was refreshing Amazon like a crazy person.”

Nintendo lost het op

Ook in Nederland is het kommer en kwel en moet je goed zoeken om een exemplaar te kunnen vinden. Nintendo heeft middels een aantal tweets al laten weten dat de tekorten opgelost zullen worden en dat er een nieuwe lading aan zit te komen. Wij zijn wel erg benieuwd of iemand van onze lezers een Nintendo Classic Mini heeft en wat hij of zij ervan vindt! Laat je even wat van je horen in de comment-sectie?