Nieuwe Xenoblade Chronicles X informatie is vandaag beschikbaar na de Japanse Nintendo Direct van de game

In een 24 minuten durende presentatie op de Japanse site van de game is een hoop nieuwe Xenoblade Chronicles X informatie beschikbaar gekomen. Onderaan de post is de presentatie te zien, maar voor degene die niet zo goed zijn in Japans hebben we de belangrijkste dingen even voor je op een rijtje gezet.

waar speelt het zich af?

De planeet waarop de game zich afspeelt heet Mira, en hier heeft de mensheid zich na een (nog wat onduidelijk) ruimte ongeluk gesetteld. Natuurlijk kan je op een onbekende planeet niet zomaar een huis neerplanten waar je wilt, dus hebben alle mensen samen een stad gebouwd om zichzelf te beschermen. Dit is de stad New Los Angeles (NLA). Deze stad is vrij groot en lijkt echt te leven, met veel personage’s, winkels, restaurants, en zelfs feestdagen die gevierd worden in de loop van het spel. Natuurlijk is het niet alleen een plek om te leven maar kun je hier ook uitrusting kopen, Dolls upgraden of repareren en veel meer.

Wat valt er te doen?

Vanuit de stad ga je op onderzoek uit om te zien of de planeet op lange termijn ook geschikt is om te blijven leven. Hiervoor moet je naar bepaalde locaties op de kaart lopen (of rijden/vliegen) en daar een sensor te plaatsten welke informatie geeft over de nabije omgeving van de sensor. Deze informatie word dan weergegeven op je Wii U gamepad op een systeem dat Frontier NET heet. Hier kan het gaan over schatten of bijvoorbeeld gigantische monsters. Natuurlijk is dit niet het enige waar de game om draait maar zul je ook een hoop side-quests kunnen doen. Quests zoals het vinden van een verloren item of het afmaken van een specifiek monster. Tijdens het doen van deze verschillende missie zul je merken dat de inwoners van NLA dichter naar elkaar toe zullen groeien, maar hoe dit van toepassing is op het verhaal of de quests is nog niet duidelijk.

De planeet in detail

Nadat de stad uitgelegd was kregen we meer te zien en horen over de planeet. Mira is echt enorm, en bestaat uit verschillende continenten. Elk van deze continenten hebben hun eigen fauna en flora. Zo is het continent waar je begint mooi, groen en fleurig. Een tweede continent dat Night Forest genoemd word tonen een donkere lucht en lichtgevende planten. Dan is er nog een derde die simpel gezegd een woestijn is. Overal zand, botten en hitte. Een vierde gedeelte is een soort van eiland, met een heel apart uiterlijk met veel wit. En als laatste is er nog een soort van metalen eiland. Dit eiland bestond volledig uit zwart metaal en vulkanen. Van we begrepen zijn er nog meer omgevingen, maar deze zijn niet getoond. Elk van deze continenten zijn zeer groot zoals al verschillende keren vermeld is en bevatten een flink aantal grotten en geheimen om te ontdekken.

Navigatie in de wereld

In een wereld zo groot als deze is het natuurlijk een gedoe om overal te komen. Spelers kunnen wandelen, maar gelukkig ook rennen. En nog vrij snel ook. Ook kun je flinke afstanden springen en fast travellen tussen herkenningspunten in de wereld. Mocht je onverhoopt toch verdwaald raken, dan heb ook nog een Navigation Ball op zak. Deze kun je de lucht in lanceren en deze helpt je te zien waar je bent van grote hoogte. Hiermee krijg je een stuk beter zicht op waar je heen moet of waar je vandaan komt. Ook kan dit hulpmiddel vooruit vliegen naar objectives om deze duidelijker te maken voor je.

De Dolls

natuurlijk zijn er dan ook nog de Dolls die iedereen in de vorige trailers voorbij heeft zien komen. Deze mechs zijn een grote hulp in een game zoals deze. Buiten het vliegen met deze machines kun je ze ook transformeren in andere voertuigen. Denk hierbij aan een soort van motor/auto hybride of een boot. Maar je kan niet zomaar vanaf het begin deze Dolls gebruiken. je heb hier namelijk ook een licentie (soort van rijbewijs) voor nodig, dus begin maar alvast te lopen.

Wat voor andere levensvormen?

Verder zijn er op Mira ook nog een hoop andere wezens aanwezig naast de pas aangekomen mensen. Natuurlijk hebben we het dan over de gigantische wezens die je moet bevechten, maar ook een ras van kleine wezens dat (blijkbaar) gek is op pizza. een hele hoop wezens die je zult tegenkomen laten jou met just zolang jij ze niet kwaad doet, maar vergis je niet. Sommige van deze wezens lijken alleen maar op hun onschuldige tegenhangers en vallen je zonder moment twijfel aan!

Dus…wow

Dit is zo’n beetje de informatie die uit de presentatie van Xenoblade Chronicles X gehaald kan worden. Oh, behalve het leuke feitje dat Japan een Wii U bundel met de game gaat krijgen. Maar ja, wat heb je daar als westers persoon aan. Als je nieuwsgierig bent hoe het er allemaal aan toe gaat op Mira, bekijk dan snel de video onderaan. Verwacht alleen niet dat je veel begrijpt van wat er gezegd gaat worden.