De Playstation 4 update Yukimura, ofwel 2.50, is vanaf morgen beschikbaar voor download

Morgen komt er een nieuwe update uit voor de PlayStation 4. Update 2.50 wordt wel ook “Yukimura” genoemd. Deze update gaat een aantal interessante functies toevoegen aan je Playstation console. Een aantal hiervan zijn veel gevraagd door gamers, andere zullen je misschien verbazen!

Update 2.50 – Yukimura

 • Suspend/Resume functie:
  Zit je midden in een gevecht, maar moet je toch weg? Een afspraak waar je dringend heen moet? Geen probleem! Met deze functie zet je de PlayStation 4 in ruststand terwijl je in je spel zit en kun je meteen verder gaan waar je gebleven was wanneer je de console opstart.
 • Back-up en Restore van HDD naar USB:
  De mogelijkheid om een back-up te maken van instellingen, save data, screenshots, video clips en zelfs volledige game data van specifieke gebruikers. En de optie om dit terug te zetten.
 • Find and connect with friends:
  Een uitgebreidere set tools om vrienden te vinden op je PlayStation 4. Hieronder zit een Facebook Friend Finder, improved friend requests, de mogelijkheid om vanuit je News Feed je vrienden te joinen en nog een hoop meer.
 • Thropy optimalisatie en deel opties:
  Een van de meest gevraagde mogelijkheden komt er eindelijk aan. Het kunnen verwijderen van 0% behaalde games uit je trophy lijst bijvoorbeeld. Ook zijn er een aantal sorteer opties toegevoegd voor de lijst, kun je trophies delen met een druk op de share knop en word er automatisch een screenshot gemaakt als je een trophy behaalt.
 • Toegankelijkheids-opties:
  De mogelijkheid om te zoomen bij afbeeldingen, kleuren omkering overal op de console (apps en games), text-to-speech opties, custom knoppen toewijzing op de controller, opties voor grotere tekst en andere lettertypes.
 • Remote en Share Play verbeteringen:
  Ondersteuning voor 60 frames per seconde bij Remote en Share Play bij games die dit ondersteunen.
 • Automatische systeem software update installatie:
  Net als de updates voor games kan er met deze functie een systeem update gedownload en geïnstalleerd worden terwijl de console in rustmodus staat. Hierdoor kan een hoop wachten en frustratie bespaard worden.
 • Account opties:
  De optie voor game developers en bekende personen om hun account te verifiëren en de mogelijkheid om een sub-account te upgraden als de eigenaar 18 jaar wordt.
 • Dailymotion delen:
  Video’s direct naar Dailymotion kunnen uploaden met één druk op de share knop.

Hiernaast krijgen de PS Vita en de PlayStation App vanavond een update zodat deze ook compatibel blijven met de nieuwe PlayStation 4 software. Genoeg nieuwe opties dus om je mee bezig te houden. Naar welke functie kijk jij het meeste uit?
Nieuwe Playstation 4 update Yukimura brengt nieuwe functies 25-03-2015