Pokémon Ruby & Sapphire krijgen een remake

Mega Metagross, nieuwe Cosplay Pikachu en introductie van Hoenn-karakters

De Pokémon Company International heeft vandaag opwindende nieuwe functies en verhaalelementen bekendgemaakt over Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire, die op 28 november 2014 worden geïntroduceerd voor de Nintendo-systemen 3DS en 2DS. Er is tevens een geheel nieuwe gameplaytrailer geïntroduceerd waarmee fans een uitvoeriger kijkje achter de schermen kunnen nemen over wat zij kunnen ontdekken in hun nieuwe avontuur in de Hoenn-regio.

Nieuwe megageëvolueerde Pokémon Mega Metagross!

Vandaag is er een nieuwe megageëvolueerde Pokémon bekendgemaakt-Mega Metagross. Metagross is de partner-Pokémon van Pokémon League Champion Steven, wiens intense band hem helpt om te mega-evolueren tot Mega Metagross. Ondanks het feit dat Trainers gedurende hun reis worden geholpen, is Steven het laatste obstakel voor Trainers dat overwonnen moet worden voordat zij de Pokémon League Champion kunnen worden.

Mega Metagross, de Iron Leg Pokémon, is een krachtige Pokémon van het type Steel en Psychic. Hij is 2,5 m groot en weegt 942,9 kg. Door de mega-evolutie verandert de Ability van Metagross in Tough Claws, waardoor de kracht van zijn aanvallen bij lichamelijk contact groter wordt. De Speed van Mega Metagross wordt ook sterk vergroot en de stats zijn evenwichtiger dan ooit. Door zijn betere Attack, Defense, Sp. Atk, en Sp. Def, is Mega Metagross de Pokémon bij uitstek voor de aanval en de verdediging.

Verdiep je banden met Pokémon-Amie en ontmoet Cosplay Pikachu! Pokémon-Amie werd voor het eerst geïntroduceerd in Pokémon X en Pokémon Y en keert terug in Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire. Door Pokémon-Amie kunnen Trainers nauwe banden ontwikkelen met hun Pokémon door samen met hen spelletjes te spelen en door hun speciale snacks genaamd Poké Puffs te voeren. Naarmate de Pokémon van een speler aanhaliger worden, zijn ze sneller geneigd om aanvallen in een gevecht uit de weg te gaan en kunnen ze kritische slagen uitdelen en gaan hun prestaties met grote sprongen vooruit.

Spelers krijgen een Pikachu te zien zoals ze nog nooit hebben gezien-Cosplay Pikachu-in Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire. Ontmoet Pikachu Rock Star, Pikachu Belle, Pikachu Pop Star, Pikachu Ph.D., en Pikachu Libre! Naar verluidt hebben ze een verbinding met een soort wedstrijdhal. Spelers kunnen ook activiteiten ondernemen met Cosplay Pikachu in Pokémon-Amie. In augustus wordt er meer informatie bekendgemaakt over de nieuwe Cosplay Pikachu-afbeeldingen die je vandaag ziet!

Reis door de Hoenn-regio

Je Hoenn-avontuur begint op het moment dat je Pokémon Professor Birch ontmoet, die het Pokémon-laboratorium in Littleroot Town leidt. Professor Birch helpt spelers om hun reis te beginnen doordat zij van hem hun eerste Pokémon als reisgezel en een Pokédex krijgen. De Pokémon die optreden en hun individuele bijzonderheden verschillen tussen Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire.

De eerste stap om een Champion te worden is om iedere Gym Leader uit te dagen en te verslaan in de Hoenn-regio, inclusief de vader van de hoofdpersoon, Norman, die de leider is van de Petalburg City Gym. Vandaag werd ook bevestigd dat spelers de Gym Leader van Rustboro City, Roxanne, de Gym Leader van Dewford Town, Brawly, de Gym Leader van Mauville City, Wattson, en de Gym Leader van Lavaridge Town, Flannery, zullen ontmoeten en bevechten

Nadat acht Gym Leaders zijn verslagen, reizen spelers door naar de Pokémon League om te vechten tegen de Elite Four, inclusief Sidney en Phoebe. Voordat de Elite Four zijn verslagen nemen Trainers het op tegen de Hoenn League Champion, Steven, en zijn Mega Metagross, in de hoop dat zij de nieuwe Pokémon League Champion worden!

Meer informatie over Mega Diancie bekendgemaakt!

Wanneer Diancie mega-evolueert tot Mega Diancie, krijgt hij de Magic Bounce Ability, waarmee eventuele statuscondities of stat-verlagende effecten worden teruggeslagen naar degene die ze probeert te beïnvloeden. Door mega-evolutie wordt de Speed van Mega Diancie enorm groot, tegelijkertijd gaan zijn Attack en Sp. Atk met sprongen vooruit, alleen zijn Defence en Sp. Def gaan omlaag. De impulsen helpen Mega Diancie met zijn snelle, krachtige aanvallen zoals Diamond Storm en Moonblast.

Meer bijzonderheden hoe spelers Diancie voor Pokémon X en Pokémon Y kunnen verkrijgen, wordt binnenkort gedeeld. Spelers die Diancie ontvangen, kunnen deze mega-evolueren tot Pokémon Omega Ruby of Pokémon Alpha Sapphire.

Zorg dat je vaak Pokemon.nl/OmegaAlpha bezoekt voor verder nieuws en meer informatie over Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire in de aanloop van de introductie op 28 november.