Blood Bowl 2 verschijnt op de PlayStation 4, Xbox One en PC

Na de eerdere gameplay video met in de hoofdrol de veelzijdige Humans te hebben onthuld, laat Blood Bowl 2, het vervolg op de videogame gebaseerd op Games Workshop’s beroemde bordspel dat American football met de fantasiewereld van Warhammer combineert, vandaag een geheel nieuwe manier van spelen zien: die van de Chaos!

Terwijl menselijke teams zich kunnen aanpassen aan elke manier van spelen – passen, rennen, of verdedigen – hebben Chaos teams een natuurlijk aanleg voor een bepaalde speelstijl als het op een Blood Bowl wedstrijd aankomt, waarbij een specifieke tactiek de absolute voorkeur heeft: het verlammen, verminken, verwonden, vertrappen, en doden van zoveel mogelijk spelers van de tegenpartij. En als er weinig of geen overlevenden over zijn, verschuift de aandacht eindelijk naar de bal om een touchdown te scoren. Reken er echter niet op dat behendigere teams het makkelijk zullen hebben met het ontwijken van de klappen: Chaos teams hebben als enigen aangeboren toegang tot een van de 75 vaardigheden uit de game: mutatie. Deze mutaties zorgen niet alleen voor visuele veranderingen bij je spelers; ze brengen ook belangrijke voordelen met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om hun vernietigende kracht te vergroten, maar ook om het ontwijken, rennen of passen van snellere teams te hinderen. Als je niets liever wil dan het veld onderdompelen in chaos… dan zit je goed bij de teams die dezelfde naam dragen.

Deze video toont Blood Bowl 2’s volledig nieuwe grafische engine in actie, maar laat ook het zorgvuldige werk zien dat ontwikkelaar Cyanide op Blood Bowl 2 heeft losgelaten om de authentieke Blood Bowl ervaring neer te zetten: het gejuich van de hongerige fans die het stadium tot de rand toe vullen, de animaties, de dynamische camera’s die de brute sfeer van de wedstrijden nog beter overbrengen, “Cabalvision” en het hilarische commentator-duo Jim Johnson en Bob Bifford. Ook werpen we een blik op de nieuwe interface en sterk verbeterde visuele feedback, waarmee Blood Bowl een modernere, frissere look krijgt en de actie op het veld duidelijker en makkelijker te begrijpen is geworden.