Na Battlefield Hardline zijn veel shooter fans aan het wachten op een nieuwe game in de serie.

Tijdens een kwartaal vergadering heeft EA CFO Blake Jorgensen zich uitgelaten over de belangrijkste titels die ze volgend jaar uit gaan brengen. Hierbij gaf hij aan dat elk jaar hier zeker een shooter bij moest zitten. Dit jaar zou het Star Wars Battlefront zijn, en volgend jaar een nieuwe Battlefield titel.

Nu is dit niet echt een vreemde aankondiging aangezien het bedrijf elk jaar rond oktober wel een nieuwe shooter uitbrengt. De grote vraag is eerder welke game gaat het zijn. Heeft EA Battlefield 5 in de planning staan? Of misschien wel deel drie van Battlefield Bad Company? Mogelijk komt er een heel andere spin-off van de serie, net zoals Battlefield Hardline was met zijn politie tegen criminelen concept.

Ook is het de vraag welke studio de game gaat maken. Dice is druk bezig met het afmaken van Star Wars Battlefront, en Viscreal heeft net zijn beurt gehad met Hardline. Zijn deze twee studio’s er klaar voor? Of is er misschien een derde studio in het spel? Het enige dat we nu met zekerheid kunnen zeggen is dat er eind 2016 een nieuwe Battlefield uit gaat komen. Kun jij er nog op wachten?