Een nieuwe Baldur’s Gate komt later dit jaar uit, dit is bevestigd door de studio Beamdog

Beamdog was verantwoordelijk voor de IOS ports van Baldur’s Gate I en II en is al een tijd bezig aan een titel met genaamd Adventure Y. In een blogpost op de site van de ontwikkelaar word eindelijk toegegeven dat de game een nieuwe Baldur’s Gate titel betreft.

“Adventure Y will be an addition to the Baldur’s Gate line using the Infinity engine, bridging the gap between Baldur’s Gate: Enhanced Edition and Baldur’s Gate II: Enhanced Edition. (…) Keep an eye on the Beamblog in late spring for announcements regarding the content and release date of Adventure Y. We have an exciting release planned for this game, something bigger than we’ve ever done before.” Aldus de blogpost op de site van Beamdog.

Aangezien de game op de Infinity Engine draait gaat het vermoedelijk over een mobiele game. De blogpost laat ook duidelijk weten dat het niet over de veelgevraagde Baldur’s Gate drie gaat, maar over een spin-off in de wereld van Baldur’s Gate. Een deel drie is natuurlijk niet uitgesloten, maar het zal toch nog wat langer wachten worden op het derde deel in de serie.

In de tussentijd kunnen mensen met een IOS apparaat zichzelf voorbereiden door Balur’s Gate Enhanced Edition en Baldur’s Gate II Enhanced Edition te spelen op de draagbare apparaten. Laten we op avontuur gaan!
nieuwe baldur's gate 09-01-2015