Killer Instinct

Naast Chief Thunder, Sabre Wulf, Jago en Glacius verschijnt “Spider-Woman” in Killer Instinct

Er zijn natuurlijk verschillende redenen om een Xbox One te kopen. Hier op de redactie zijn we het wel eens dat Killer Instinct misschien wel één van de belangrijkste reden is. Fans van de Beat ’em up, waaronder wij, hebben een lange tijd moeten wachten op een nieuwe versie en die verschijnt binnenkort eindelijk op de Xbox One.

Vandaag heeft Double Helix een nieuwe character voor Killer Instinct geïntroduceerd. Het is een dame, naam nog onbekend, en heeft zoals we in de trailer kunnen zien krachten van een spin(Spider-Woman?). Naast haar spinnenkrachten heeft ze ook nog eens handschoenen met messen waar ze flinke schade mee kan uitrichten. Bekijk hieronder de teaser.

 • Imre_S

  Even voor de duidelijkheid. Killer Instinct wordt free to play waarbij je de characters los moet kopen

  Day one edition pre order kopers krijgen een gratis character, daarnaast krijgt iedereen Iago ook gratis

  • Nino

   Je kan ook de game + alle characters in een keer kopen.

   • Danny

    Zou me verbazen als niet de volledige cast als character beschikbaar is. Als groot fan van KI1 baal ik enorm. Heb namelijk een ps4 in pre-order en was niet van plan een xbox te kopen. Ik blijf hopen op een release naar de ps4 in de toekomst en anders naar de pc.
    Ik ben trouwens nog niet overtuigd van de tekenstijl… streetfighter.

    • Imre_S

     Killer instinct is van Rare. Rare is eigendom van microsoft. Dus de kans dat hij uit komt op iets anders dan de xbox is vrijwel 0

 • Ik weet niet wat ik van het concept moet vinden. Free to play om een fight game. Ben benieuwd om mensen fighters los willen kopen ivp een volledige game

  • Imre_S

   League of Legends werkt ook volgens dat principe. Het ligt er een beetje aan of het roster groot genoeg is en of ze roterend schema van gratis fighters aanhouden.
   Als je 2 fighters per week gratis kan spelen dan is het al een heel ander verhaal. En dit is wel zo’n game die ik nooit voor de volle pond zou kopen. Dus dat helpt ook wel weer

   • Je moet niet vergeten dat Killer Instinct eigenlijk geen extra boost nodig heeft voor verkoop. De game was groots op de Snes. Neemt niet weg dat het wellicht een nieuwe doelgroep aanspreekt.

    • Killer Instinct was inderdaad groot op de SNES en N64. Ik vind zelf dat Killer Instinct zich niet leent voor free-to-play. Waarom? Ja moeilijk uit te leggen maar ik vind zelf ook dat er bij fighters geen sprake mag/kan zijn van DLC. Vroeger ontgrendelde je nog gewoon characters/ outfits etc en moest je daarvoor nog eens hard werken. Nu “moet” je het meestal erbij kopen en kost een game dan ook ongeveer 90 euro ipv 60. Ik ga trouwens voor de “hele” versie van Killer Instinct.

     • Imre_S

      Denk dat ze gewoon een nieuw(voor de console) business model uit willen proberen en Killer Instinct is vanwege de characters en outfits daar het meest geschikt voor.
      En als ik Nino goed begrijp kan je de hele game voor retail price pakken met alle content. Dus opzich keuze genoeg in wat je kwijt wil zijn enzo.

     • Het is misschien heel anders maar bij Street Fighter X Tekken zijn er ook DLC characters (ok wel een pakket en niet los) en verschillende outfits (wel los) te koop. Bij killer Instinct is het model dan iets aangepast maar veel anders is het niet. Stel dat je de gehele retail game koopt, met alle content, dan verschijnt er echt nog nieuwe content waar je ook weer voor moet betalen.

     • Imre_S

      Komt het toch nog steeds op hetzelfde neer. Fighters zijn nou eenmaal uitmelk projecten. De capcom sequel heet niet voor niets zo.
      Je hebt in ieder geval nu keuzes en dat is altijd goed in mijn boekje