Wedbush Securities analyst Michael Pachter doet zijn voorspelling op het SXSW.


Microsoft beter voorbereid op de Next-Gen dan Sony.

Michael Pachter, een Wedbush Securities Analyst, spreekt vol zelfvertrouwen uit dat de Next-Gen Xbox de vloer aan veegt met de PS4. In een artikel van CVG.com laat hij weten dat Microsoft in zijn ogen veel beter voorbereid is op de Next-Gen markt, maar dat Sony niet helemaal uitgespeeld zal zijn met zijn PS4.

“Microsoft wins the next generation thanks to “killer apps” including a TV tuner and Skype.” Aldus Pachter. Maar hoe zit het dan met de aangekochte Gaikai streaming technologie van Sony?
“Sony will thrive in the next generation but is “still playing catch-up”, with advantages including the Gaikai streaming technology. On the topic of Nintendo, the company will remain king in the software space”

Dat dit harde woorden zijn moge duidelijk zijn maar Pachter heeft wel degelijk een punt. Waar Sony een groot deel inzet op de Gaikai Streaming technologie, gaat Microsoft een stapje verder door de gamer nog interactiever met de console bezig te laten zijn. Skypen met je moeder terwijl BF4 op de achtergrond draait? Met de Next-gen Xbox moet dit dus tot de mogelijkheden behoren.

Verder laat Pachter ook nog weten dat hij denkt dat de tablets en mobiele telefoons het ook gaan winnen van de handhelds, dat het tijdperk van omvallende studios achter ons ligt en dat PC gaming harder terug zal slaan dan ooit!