Normen en waarden zijn ook in Neverwinter belangrijk!

Neverwinter is een free-to-play MMORPG die nu iets meer dan een maand ook gratis speelbaar is op de Xbox One. Iets wat zowel voordelen als nadelen brengt. Console gamers zijn namelijk niet gewend om MMORPG’s te spelen en dit is vooral zichtbaar in hun gedrag. Wil je ook weten wat onder MMORPG spelers als goed gedrag gezien wordt? Lees dan snel verder want we hebben de do’s and dont’s even op een rijtje gezet.

To need or greed, that is the question

Zodra je dungeons gaat doen of met andere spelers samen gaat spelen verandert het loot systeem van Neverwinter enorm. Tijdens je solo avontuur ben je gewend geraakt om je tassen vol te stouwen met allerlei bruikbare en onbruikbare items, maar in een dungeon omgeving zal je dit gedrag moeten aanpassen. Je riskeert namelijk een zogenaamde “vote kick” als je de ongeschreven gedragsregels overtreed. Waar moet je op letten?

Je mag altijd “need” selecteren op de volgende loot:

– Epic (paars) items die alleen jouw class kan gebruiken. (jij bent ook de enige die hier op kan needen, mits er geen spelers van dezelfde class in je groep aanwezig zijn)
– Enchantments en shards.
– Crafting materialen voor professions

Op de volgende loot moet je “greed” selecteren:

– Uncommon (green) items
– Rare (blauw) items

Als je deze regels even in je achterhoofd houdt zal je niet overkomen als een gierige ninja die alles zogenaamd nodig heeft. We hebben immers allemaal Gold en Astral Diamonds nodig. Pak ook niet elk groene item op die je ziet liggen, dit is namelijk bijzonder irritant als je nog midden in een gevecht zit. Dus wacht tot alle vijanden dood zijn, het bespaart frustratie. Leer deze gedragsregels aan en je zal in elke groep gewaardeerd worden! Veel plezier.

Neverwinter epic loot

 • PerziaN

  Het is zeker waar dat in MMO’s er zekere gedragsregels zijn. Ik kan me herinneren bij een andere game dat een van mijn favoriete game maatjes tijdens een dungeon dit verkeerd deed en het na een paar keer uitleggen nog steeds niet begreep. Vanaf toen werd hij nooit meer door dat groepje uitgenodigd. Erg jammer, maar sommige gedragsregels (zowel geschreven als ongeschreven) zijn in de online wereld bijna net zo belangrijk als IRL.

  • Veel mensen die voor het eerst MMO’s spelen snappen dit niet, maar vooral console gamers schijnen er in ieder geval op Xbox One weinig van te begrijpen. Het meest irritante is als DPS spelers proberen te tanken en een halve kamer vol mobs achter zich aan krijgen. Reken in Neverwinter maar op een snelle “vote kick”. Een systeem waar overigens enorm veel misbruik van wordt gemaakt, want vaak worden mensen ook onterecht gekicked door loot ninja’s.

   • PerziaN

    Het zou logischer zijn om een vote kick te doen als de rest van je team er mee eens is in plaats van de meerderheid zoals dat nu is ingesteld. Zonde van je avond als je eens bij de verkeerde lui in het team stapt. Daar moeten ze iets mee doen, lijkt me.

    • De oplossing die wij hebben is om gewoon met twee guildies in de que te stappen zodat er nooit een meerderheid is om een van je vrienden weg te stemmen. 😛 Werkt perfect.