Need for Speed Most Wanted Wii U heeft drie unieke kenmerken.

Eindelijk is racer voor de Wii U te koop.

Klaar voor de start, gas! EA en Criterion Games hebben vandaag bekendgemaakt dat Need for Speed Most Wanted U, de versie van het succesvolle Need for Speed Most Wanted die speciaal is ontworpen voor de Nintendo Wii U, vanaf vandaag in de winkel ligt in Europa. Of je nu met vrienden of familie speelt in de huiskamer of het opneemt tegen anderen in de sociale, open wereld via Autolog 2, de strijd om de titel Most Wanted is met Need for Speed Most Wanted U leuker, socialer en interactiever dan ooit.

Uitvoerend producent Rob O’Farrell zegt: “Bij Criterion Games hebben we echt de tijd genomen om de Wii U te begrijpen. Bij het maken van Need for Speed Most Wanted U wilden we de kracht van de console optimaal benutten om zo een toegankelijke race-ervaring te maken waar je meteen van kunt genieten. We zijn heel trots op het resultaat.”

Need for Speed Most Wanted U is speciaal ontworpen voor de Wii U en bevat een gameplay die perfect is afgestemd op de unieke kenmerken van de Wii U™ GamePad. In het nieuwe, lokale speltype Bijrijder rijdt de ene speler met behulp van de Wii-afstandsbediening of Wii U-controller Pro. De andere speler helpt hem op de Wii U GamePad met sturen en navigeren op een interactieve real-time kaart. Daarnaast kan deze speler heel eenvoudig via het touchscreen de politie afleiden, overschakelen van nacht naar dag, speciale aanpassingen voor elke willekeurige auto activeren en zelfs de drukte op de weg instellen. Met het touchscreen van de Wii U kun je ook in je favoriete auto stappen, mijlpalen bijhouden, de verborgen pronkstukken van de stad onthullen en meer, zelfs tijdens het rijden. Zo verlies je nooit kostbare tijd.

Met Need for Speed Most Wanted U heb je de race-actie in de open wereld altijd binnen handbereik. Je kunt de game namelijk ook volledig op de Wii U GamePad spelen, dus je kunt gewoon doorspelen als iemand televisie wil kijken.

Need for Speed Most Wanted U bevat het uitbreidingspakket Ultimate Speed waarmee je de weg op kunt met vijf van de meest absurd snelle auto’s die ooit zijn gemaakt: McLarens F1 LM, de kunstzinnige Lamborghini Aventador J, de Pagani Zonda R met zijn uitstekende wegligging, de Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, de snelste auto ter wereld, en de Venom GT Spyder, de brute snelheidsduivel van Hennessey.

Met Need for Speed Most Wanted U kun je het opnemen tegen degenen die je het liefst wilt verslaan: je vrienden. Met Autolog 2, de innovatieve online technologie van EA, worden de beste racetijden, topscores en nog veel meer automatisch bijgehouden en met elkaar vergeleken. Deze statistieken worden overal in de open wereld afgebeeld, waardoor de vriendschappelijke strijd en rivaliteit nog meer wordt aangewakkerd. De online multiplayer-versie van Need for Speed Most Wanted bevordert ook de sociale competitie. Kies een auto, daag je vrienden uit en stort je non-stop in een reeks spannende evenementen. Of je nu strijdt om de beste startpositie, de ultieme sprong of wie er als eerste over de finish rijdt: er is altijd wel iemand om te verslaan. Speel je de game ook op een ander platform? Goed nieuws: de Speed Points die je op de Wii U verdient, worden via CloudCompete toegevoegd aan je totale aantal Speed Points.