Het is flink wachten geweest. Maar eindelijk komt er weer een nieuwe Need for Speed.

Al jaren vragen fans van de serie om een remake van Need for Speed Underground. En bij de E3 van dit jaar was het eindelijk zover, een nieuwe Need for Speed werd aangekondigd die toch verdacht veel leek op de oude serie. Nu wordt de game gewoon Need for Speed genoemd, maar fans zien snel genoeg wat ze voor hun neus hebben. En na de hands-on die we op Gamescom hebben gehad kunnen we een ding ieder geval met zekerheid zeggen. Het wordt een ontzettend gave game. Lees maar snel verder.

Need for Speed - Gamescom 2015 hands-on

Met 8 spelers de multiplayer spelen en doen wat je zelf wilt?

In het begin van de demo kregen we toegang tot vijf verschillende wagens waaruit we konden kiezen voor aankomende race. We kregen uitgelegd dat we vijf minuten hadden om er een te selecteren en deze te tunen zoals we zelf willen. Zo gezegd, zo gedaan. Een oude Nissan was snel gekozen, want de vroegere Underground serie was toch het leukste als je een simpele oude wagen omtoverde in een race monster. De auto had ontzettend veel opties waar we uit konden kiezen, allemaal cosmetisch. De motorische aanpassingen waren nog even uit de game weggelaten zodat iedereen een eerlijke kans had. Nog voor we alles bekeken hadden waren de vijf minuten alweer om, zo verdiept waren we in de aanpassingen. Hierna werd gemeld dat we ons moeten klaar maken voor de race.

In het volgende deel van de demo kregen we een race voorgeschoteld met alle acht de racers, waarna we ongeveer 9 minuten kregen om de kaart te ontdekken en onze reputatie op te bouwen. Degene met de hoogste reputatie aan het einde van de 9 minuten was dan de winnaar van de hands-on. Allereerst kwamen we in een race terecht met acht man in een open omgeving met op sommige stukken een paar tegenliggers. De game voelde meteen vertrouwd aan. Het rondrijden voelt soepel aan, de bochten gaan lekker en zijn niet al te moeilijk, en de game zelf ziet er gewoon prachtig uit. Na de race gingen alle racers gewoon door en iedereen ging hun eigen weg. De wereld in de demo is nog niet zo groot als deze straks zal zijn in de volledige game, maar toch hadden we genoeg ruimte om rond te racen en te driften zonder elkaar constant tegen te komen. Er waren een stuk of drie events beschikbaar in de demo en verder kon je lekker rondrijden en driften om hiermee reputatie te verdienen.

Need for Speed - Gamescom 2015 hands-on Need for Speed - Gamescom 2015 hands-on

Zo was er een drift event waarbij je een bepaald aantal punten moest halen binnen twee rondes. Of je kon kiezen voor een time trail race waarbij je de aangegeven tijd moest zien te halen. Maar ook het rondrijden op zich was leuk. De omgevingen zien er goed uit, en je hebt genoeg verkeer en politie die je moet ontwijken. En die ook achter je aan komen als je te hard voorbij scheurt of tegen ze aan ramt.

Na een kwartiertje heftig rondscheuren was de demo afgelopen en waren de rankings bekend. Helaas stond ik niet bovenaan, maar een slechte score was het niet. Wat deze ervaring vooral bij mij heeft achtergelaten is de behoefte om nog meer van de game te zien en nog meer events te spelen. De game speelt goed, voelt goed en smaakt naar meer. Natuurlijk betekent dit niet dat de volledige game helemaal perfect zal zijn. Maar de eerste indrukken zijn zeer goed.