Laat het FIFA14 kampioenschap beginnen!

Afgelopen zaterdag (29 maart 2014) was het dan eindelijk zo ver! Het Nederlands Kampioenschap FIFA14 vond plaats in de pub van het luxe “Restaurant 1e Klas” op het Centraal Station van Amsterdam. Vierentwintig van de tweeëndertig ingeschreven spelers waren op komen dagen om dit jaar wederom te beslissen wie nou de allerbeste FIFA speler van Nederland is en het ging er uiteraard erg hard aan toe. Zweet, emotie en kreten van teleurstelling en vreugde voerden de boventoon.

Wat konden de deelnemers precies winnen?

Naast de prestigieuze titel van “Nederlands Kampioen FIFA14” konden de spelers nog een aantal leuke prijzen mee naar huis nemen. De kampioen ging namelijk naar huis met een heuse FIFA14 trofee, versierd met een knalrode FIFA14 sjaal. Maar dat was zeker nog niet alles! Een iPad Air voorzien van een gelimiteerde iPad cover bedrukt met het FIFA14 logo en een exemplaar van 2014 FIFA World Cup Brasil voor de Xbox 360 of PlayStation 3 behoorden ook nog eens tot de hoofdprijs. Niet verkeerd dus en zeker een goede reden op heel erg je best te doen.

Op Acht Full-HD Led televisies van LG werd de voetbalstrijd uitgevochten.

Electronic Arts had acht mooie televisies van LG klaar staan waarop deelnemers van het kampioenschap in Full-HD konden voetballen. Daarnaast stonden er tevens acht Xbox 360 systemen om FIFA14 op te kunnen spelen. Vorig jaar werd volgens de vertegenwoordiger van EA nog op PlayStation 3 gespeeld, maar dit jaar werd er op Microsoft’s Xbox 360 gespeeld. De sfeer was gemoedelijk en J.J. bekend van Gamekings fungeerde als “The Master of Ceremonies” en tevens als onpartijdige scheidsrechter. J.J. Is namelijk zelf ook een enorme FIFA fan en vindt het natuurlijk ook hartstikke leuk om bij dit soort evenementen betrokken te zijn.

EA had uiteraard ook voor een heerlijk buffet gezorgd bestaande uit verschillende soorten belegde broodjes, snacks en deelnemers en journalisten konden gedurende de hele dag meerdere malen kosteloos frisdrank en koffie bestellen aan de bar van Restaurant 1e Klas.

Na een uurtje te hebben geoefend kon het kampioenschap echt beginnen. Van 11:00 tot 16:00 zouden de 24 spelers het tegen elkaar op moeten nemen en na een aantal uren voetbal geweld stonden Tony Kok en Koen “Koentje” Weijland tegenover elkaar in de halve finale. Paski “IRokus” Rokus moest het opnemen tegen Steffan Tabara en allen waren zeer aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk werd Tony “LLL.NeverGiveUp”Kok na een spannende finale tegen Paski “IRokus” Rokus wederom tot de absolute Kampioen gekroond en wordt dit al weer de derde keer dat hij zichzelf Nederlands Kampioen FIFA mag noemen. Iedereen die meedeed aan het kampioenschap werd echter beloond en ging naar huis met een leuke goodie bag gevuld met een cool FIFA14 shirt en een bijbehorende FIFA14 sjaal. Het was dus zeker weer een geslaagde dag en Kijk-Online kan niet wachten om er volgend jaar weer bij te zijn. Tony nogmaals gefeliciteerd en geniet van je prijzen! Neem hieronder nog even een kijkje naar wat foto’s van het evenement.

  • Leuke dag dus. Tony Kok: Gefeliciteerd! 🙂

    • Nino

      Was een erg leuke dag! Jammer genoeg wou mijn rug niet helemaal meewerken en had ik het grootste gedeelte van de dag helse pijn. 🙂