Blade & Soul krijgt een gesloten Beta die gepland staat voor de herfst van 2015

NCSOFT heeft aangekondigd dat Blade & Soul aankomende winter wordt gelanceerd in Europa en Noord-Amerika. Blade & Soul is een game die anders dan andere games is. Het speelt zich af in een Aziatische, mythologische wereld. In deze wereld staan snelle gevechten lijnrecht tegenover de visuele schoonheid van een Verre Oosten martial arts MMO (massively-multiplayer online) universum. Sinds de lancering in Azië medio 2012 heeft Blade & Soul miljoenen spelers aangetrokken uit Zuid-Korea, China, Taiwan en Japan, als een van de top MMORPGs wereldwijd.

John Burns, senior vice president of publishing bij NCSOFT West geeft aan:

“Blade & Soul is een van de meest verwachte online games waar de westerse consumenten naar uitkijken”.

“Dit is een geweldige kans om een van de meest succesvolle en leuke online games in Azië naar ons westerse publiek te brengen deze winter. We kunnen niet wachten om deze bijzondere en anders dan andere game ervaring naar miljoenen spelers in Europa en Noord-Amerika te brengen”.

Blade & Soul levert een boeiend verhaal en een levendige wereld voor spelers om te verkennen. In de game moeten spelers vechten om de dood van hun gevallen meester te wreken in een klassieke Wuxia verhaallijn. Wuxia, wat letterlijk “martial held” betekent, is een breed genre binnen de Chinese fictie over de avonturen van martial artists in het aloude China. Terwijl spelers de wereld in Blade & Soul verkennen, zien ze een mix van Aziatische culturen die prachtige landschappen en vergezichten bieden.

Blade & Soul gaat verder dan de gebruikelijke MMO-conventies, met op actie gebaseerde gevechten met ability combos en een flexibele rollen-systeem waardoor healers niet vereist zijn. Het geeft spelers ongekende bewegingsvrijheid en mogelijkheden in de game-wereld, met personages die over de bergen springen en door de lucht vliegen.

De eerste grote Blade & Soul livestream staat gepland voor donderdag 21 mei om 19:00 uur op Twitch. Bovendien ontvangen fans die zich inschrijven voor de nieuwsbrief continu en exclusieve informatie over alles omtrend Blade & Soul.