NBA 2K14 is een basketbalgame ontwikkeld door Visual Concepts en gepubliceerd door 2K Sports. Wij van Kijk-online mochten tijdens Gamescom een presentatie bijwonen van NBA 2K14 en vragen stellen aan de International Producer van 2K Sports, Iain Willows. Vervolgens kregen we de gelegenheid om de game zelf te spelen. Hieronder lees je meer over deze game en onze NBA 2K14 hands-on sessie.

Iain Willows vertelt over NBA 2K14

“At 2K Sports, our goal is to make the best sports game.” Dit zegt Iain in zijn presentatie over NBA 2K14. Vervolgens vertelt hij wat deze game allemaal bevat en wat er veranderd is vergeleken met de vorige delen.

De game bevat veertien van de top Euroleague teams, waaronder Final Four Olympiacos Piraeus, Real Madrid, CSKA Moscow en FC Barcelona, favoriete ploeg van collega Berend. Daarnaast zit er accurate statistics van de verschillende spelers in. De game heeft niet alle Euroleague teams (bijvoorbeeld de Franse), maar 2K zet zich volgens Iain op dit moment in op kwaliteit, en niet op het aantal teams. Daarnaast vertelt hij dat 2K Games, afhankelijk van de contracten die ze kunnen sluiten met de Euroleague, het aantal teams in de toekomst hopelijk kan gaan uitbreiden.

Let’s talk modes

Je kan de game op twee manieren spelen. Je kan of Euroleague matches doen of je favoriete Euroleague team tegen welke NBA franchise dan ook laten spelen. Je kan online head to head gaan tegen andere crews met je MyPLAYER account en je eigen logo creëren. Of een face off in 5v5 battles organiseren met andere crews voor de beste stats om op de leaderboards te komen. Player attributes en tendencies zullen dagelijks geupdate worden om de real life hot en cold streaks zo waarheidsgetrouw mogelijk na te bootsen. Dat wil dus zeggen dat iedere NBA speler in real life invloed kan hebben op jouw game. Dat is best indrukwekkend.

Soundtracks en animaties

Binnen sportgames zijn de soundtracks best wel belangrijk om de juiste sfeer te creëren en toe te voegen aan de beleving van de game. De soundtrack van NBA 2K14 bevat onder andere artiesten als JAY Z, Eminem, The Black Keys en Daft Punk en is samengesteld door de enige echte LeBron James van The Miami Heat.

De graphics van de game zijn prachtig en ontzettend levensecht. Dit maakt het dus ook leuk om mee te kijken als anderen spelen. De game heeft 3000 nieuwe animaties. Je kunt hierbij denken aan block a dunk en andere bewegingen van de spelers. Ik vond het grappig dat in NBA 2K14 spelers bijvoorbeeld kunnen omvallen. Maar ja, ik ben dan ook easily amused.

Gameplay

Oké, een ding moet je eerst weten. Ik heb niet veel sportgames gespeeld in het verleden. Maar als sportgame noob moest ik toegeven dat ik wel plezier had in de game. Vooral als je een fighting chance hebt om te winnen in een game waarin je normaal gesproken zou zuigen. En dat zónder eerst een tutorial te spelen. Kijk, dan word je als beginnende speler enthousiast.

Er zijn een paar dingen veranderd aan de gameplay van NBA 2K14 die het makkelijker maken de game te spelen. Het is bijvoorbeeld nu mogelijk met je rechter analogestick te dribbelen. De bal passen was ook makkelijker dan ik had verwacht. Dit maakt de game redelijk drempelvrij voor beginners. En dat was ook te merken, aangezien ik twee keer heb kunnen scoren tijdens mijn allereerste potje (ehm.. op easy mode). Nu moet ik nog leren hoe je de bal weer terug krijgt van de tegenpartij. Arrgh!

Ik denk ook dat 2K games met deze game zich erop richt om een breder publiek naar de sportgame wereld te krijgen. Maar naast het simpeler maken van de gameplay is er volgens 2K meer mogelijk gemaakt voor de experienced players onder ons, zodat de game ook voor hen uitdaging biedt. Dus voor ieder wat wils, ongeacht je niveau. Voor mij was het in ieder geval een erg leuke ervaring om NBA 2K14 te mogen spelen.

NBA 2K14 zal op 4 oktober 2013 verschijnen voor de PC, PS3 en Xbox 360. Of de game op next gen consoles zal worden aangeboden, zullen we waarschijnlijk aankomende maand pas meer over horen.

Trailer

Wil je helemaal in de sfeer komen van deze game, kijk dan hieronder de trailer van NBA 2K14.

https://www.youtube.com/watch?v=pv52pFZogVo” width=”640″ height=”360″]

  • Leuk geschreven. Ik ben een sportliefhebber en iedere sportgame wil ik gewoon spelen. Vind het leuk om te lezen dat je met nba 2k14 toch plezier beleefde ondanks dat je niet veel sportgames hebt gespeeld. Ben daarom ook erg benieuwd wat je van Nhl 14 gaat vinden mocht je deze game ooit gaan spelen.

  • Leuk artikel! En FC Barca!!! Denk dat ik misschien wel voor het eerst een basketbal game ga halen. Grafisch ziet er ook nog eens top uit.

  • Nino

    Dit spel was erg vet. Volgens mij speelde we een potje San Antonio Spurs vs Miami Heat.