Mortal Kombat

Mortal Kombat zorgde voor opschudding!

Bloed in games in de jaren ’90? Mortal Kombat was één van de eerste! Nu beschouwen we bloed in games als “normal”. Het hoort het er gewoon bij. Als je iemand neerschiet, steekt of omver rijdt moet er een rode gloed tevoorschijn komen. En ook al klinkt dit enorm grof, het zit hedendaags in bijna iedere game.

Mortal Kombat had tijdens gevechten veel bloed momenten. Toch gingen de makers een stap verder. In Mortal Kombat zaten namelijk “Finish moves”. Hierin kon je de tegenstander echt vernederen. Door deze combinatie aan toesten op een juiste manier in te drukken, voerde je gekozen vechter een ultieme move uit. Zo trok Scorpion zijn masker af om zijn tegenstander volledig in vuur en vlam te zette. Later (als ik dit goed heb) kreeg Scorpion een andere move waarin hij zijn tegenstander in stukken sneed. Liu Kang trok een hart bij de tegenstander eruit, en Johnny Cage maakte een spagaat en sloeg zijn tegenstander in de edele delen. Erg vriendelijk, nietwaar?

Mortal Kombat heeft door de jaren heen niet alleen maar hardere finishing moves gekregen, ook zijn de graphics enorm verandert. Bekijk hieronder de beelden, en laat eens weten welke delen jij hebt gespeeld en wat je favoriete “finishing move” was.

 • Geweldig 🙂 Alle games gespeeld en wat was MK Special Forces lelijk haha

  • Weet je nog in Spanje? Toen we naar het dorp gingen, omdat we gehoord hadden over een fight game met harde moves en bloed?

   • Jep. Dat was echt heel erg vet toen. Oh en toen zagen we ook een Street Fighter build waar Balrog een uppercut deed met vijf Hadouken’s uit z’n vuist haha.

    • Hahaha we dachten dat het toen een hack was :d

     • Inderdaad maar het was wel vet om toch gezien te hebben 😛