Mordheim City of the Damned warhammer fantasy strategie 14-08-2014

fantasy figuren maken elkaar af in Mordheim City of the Damned

Mordheim, een stad die zich gekozen voelt door de goden, waar gefeest word vior de komst van een twee staartige komeet.
Mordheim, een stad vernietigd door een komeet. Insanity en chaos heersen hier, en er zijn maar weinig mensen die de dood niet tegemoed gaan.
In deze door Warhammer Fantasy ge├»nspireerde turn based tactical RPG heb jij de controle over een warband van een specifiek ras (momenteel posessed, human, sister of sigmar, skaven warbands en mogelijk meer in de toekomst) die in mordheim op zoek is naar Wyrdstone fragments. Wyrdstone is een zeer gevaarlijke magische steen die, als hij goed verwerkt is, gebruikt kan worden om magische krachten en mutaties te veroorzaken. En met deze zoektocht begint de game…
Mordheim City of the Damned skaven warband 14-08-2014

de presentatie

Tijdens de presentatie verteld Yves Bordeleau, general manager van Rogue Factor, verteld hij over het algemene verhaal van de game en dat de stad Mordheim aan stukken ligt na de inslag van de komeet. De inwoners van de stad die de inslag overleefd hebben zijn gek geworden en chaos heerst.
Vervolgens laat hij ons de keuze van zijn warband zien, een groep van vijf posessed, bestaande uit verschillende gemuteerde wezens en demonen, terwijl zij collega Vincent Gallopain op een ander scherm een menselijke warband kiest.
In de warband kan je al je personages volledig aanpassen naar je eigen smaak zoals het uiterlijk en kleding, maar ook kan je nieuwe skills kiezen als je al gevochten hebt met deze personages. Hier zien we ook dat een van zijn personages een houten been heeft, dit been is het personage verloren bij een vorig gevecht. En niet alleen lichaamsdelen kun je verliezen, als je personage sterft dan is deze ook voor goed verloren.

the battle

Hierna begint het gevecht, de locatie is random generated, dus deze zou elke keer een nieuwe combinatie moeten geven in de multiplayer gevechten, in de storyline zijn het wel vaste locaties waar je speelt.
Elk personage heeft zijn eigen initiative, dit betekend dat niet het ene team eerst gaat en dan het andere, maar dat de beurt word bepaald aan de hand van dit initiative. Zo heeft de collega van Yves eerst een beurt met twee personages voor dat Yves zelf aan de slag kan. Als een personage beweegt dan kun je dit doen binnen bepaalde cirkels die je op de omgeving geprojecteerd ziet, deze duiden de maximale afstand aan waar je heen kan. Ook klimmen en springen is mogelijk, maar deze kosten je afstand, en deze acties kunnen ook mislukken waardoor je schade oploopt. Ook kunnen de omgevingen vallen of organische chaos bevatten die je personage ook schade kan aanrichten.
De omgevingen zien er interessant uit, donkere sfeer en een aantal zeer aparte situaties (een paard vastgebonden bovenop een koest, dode mensen met dierenschedels op straat…)

back to the battle

Als we nu teruggaan naar de wedstrijd die Yves en zijn collega aan het uitvechten zijn zien we dat aanvallen natuurlijk ook kansen hebben om te missen en dat sommige spreuken een 3D area of effect hebben. Ook moet opgepast worden voor friendly fire, sommige magische eigenschappen of valstrikken maken namelijk geen onderscheid.
Nadat Het duidelijk is dat Yves dit gevecht gewonnen heeft worden de controllers weggelegd voor een aantal vragen voor het einde van de presentatie.

zeer interessant

Mordheim: City of the Damned staat gepland voor een release op steam, hopelijk in de herfst van dit jaar, en ook zijn er onderhandelingen aan de gang om de game naar de PlayStation 4 en Xbox One te brengen. Of en wanneer dit gebeurt is afwachten, maar de game lijkt veel leuks te brengen voor de strategie en warhammer fans.