Beroemde lokale mythe biedt inspiratie voor de eerste mobile game van de Chinese studio Ubisoft Chengdu

Monkey King Escape, een enorm succes in China, is vanaf nu beschikbaar in Nederland. De nieuwe game is gebaseerd op de beroemde Chinese legende van de Apenkoning. Een klein team van 20 getalenteerde ontwikkelaars bij Ubisoft Chengdu ontwikkelde de game exclusief voor de Chinese markt. Sinds de release op 21 augustus 2014 is de game daar al meer dan twee miljoen keer gedownload. Monkey King Escape is een uitdagende ‘endless runner’ en is vanaf nu ook in de Benelux gratis beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten. Download nu via de App Store voor iOS en via Google Play voor Android.

LEGENDE VAN EEN ONSTERFELIJKE AAP

De Apenkoning is een bekende held uit het boek ‘De Reis Naar Het Westen’ van Wu Cheng’en. Hij is één van de helpers van de boeddhistische monnik Xuanzang, die een pelgrimstocht naar India maakt om daar belangrijke religieuze geschriften te bemachtigen. In de moderne Aziatische popcultuur zijn nog steeds vele verwijzingen naar dit legendarische personage te vinden, bijvoorbeeld in ‘Dragon Ball Z’ en de bioscoophit ‘The Monkey King’ uit 2014.

Chen Yi Feng, producer bij Ubisoft Chengdu geeft aan:

“In China is de Apenkoning een soort superheld die barst van de positieve energie, veel kinderen groeien dan ook op met zijn verhalen.”

“We zijn enorm trots dat we deze populaire held en zijn avonturen naar een groter publiek mogen brengen.”

EINDELOOS RENNEN IN EEN MYTHISCHE WERELD

In Monkey King Escape kom je in een unieke wereld terecht, vol visuele verwijzingen naar de traditionele Chinese kunst uit de tijd van de Apenkoning. Je rent, vliegt en springt door prachtige en kleurrijke omgevingen. Om het nog spannender te maken kom je verschillende extra uitdagingen tegen. Zo stellen eindbazen je op de proef tijdens zenuwslopende quick time events en kun je in andere dieren veranderen om zo over speciale krachten te beschikken. Het konijn, dat in de traditionele Chinese cultuur voorspoed symboliseert, zorgt er in de game bijvoorbeeld voor dat je score verdubbeld wordt. De ontwikkelaars hebben er zo alles aan gedaan om een wereld te creëren die trouw blijft aan de oorspronkelijke legende en de rijke Chinese cultuur.