Telltale gaat een Minecraft-game maken

Het lijkt erop dat Telltale tijd over heeft, na episodische series van The Walking Dead, The Wolf Among Us, Game of Thrones en Borderlands gaat Telltale ook aan de slag met de Minecraft-franchise. Telltale Games gaat dit doen in samenwerking met Mojang, de ontwikkelaar van Minecraft.
Minecraft Story mode onthuld door Telltale en Mojang
Telltale laat weten dat zij met de game een verhaal willen creëren rondom Minecraft. Minecraft bevat namelijk nauwelijks tot geen verhaal, de game biedt spelers daardoor de mogelijkheid om hun eigen verhaal te creëren. Maar met door nieuwe Telltale game kunnen ook spelers met weinig fantasie ook genieten van een verhaal in Minecraft. Het verhaal van Minecraft: Story mode zullen jouw keuzes het verhaal beïnvloeden, dit systeem was ook al aanwezig bij alle vorige Telltale games. Verder zal ook de Minecraft-community betrokken worden bij het maken van deze game.

Er is tot op heden gaan exacte release-datum voor Minecraft: Story mode. Telltale meldde dat zij verwachten de eerste episode van Minecraft: Story mode in begin 2015 aan het publiek te kunnen voorschotelen. De game zal verschijnen voor PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, PC,iOS en Android.

  • Eens kijken wat Telltale hiervan gaat maken, het zou misschien best wel eens leuk kunnen worden.