Mighty No.9 verschijnt digitaal op de Xbox 360 en PlayStation 3

Mighty No.9 verschijnt op 18 september. Dat hebben Comcept en Deep Silver vandaag aangekondigd. De bedrijven gaan samenwerken aan Comcept’s aankomende side-scrolling actiegame en Kickstarter-sensatie. Mighty No.9 is bedacht door Keiji Inafune − de “vader van Mega Man” −, Comcept en Japanse mede-ontwikkelaar Inti Creates. De game verschijnt op 18 september 2015 als digitale download en als fysieke retail-versie voor Xbox One, PlayStation 4, Wii U , PC, Linux en Mac, alsook digital-only voor Xbox 360 en PlayStation 3. Draagbare versies voor PlayStation Vita en Nintendo 3DS zullen later volgen.

Door de samenwerking zal Comcept niet alleen een grotere markt aanboren door een winkelversie van Mighty No. 9 uit te brengen, maar beschikt de ontwikkelaar ook over extra middelen om bestaande Kickstarter-supporters en nieuwe spelers nog meer content te bieden. Deze extra content omvat:

  • Een gloednieuw level met daarin een episch gevecht met Ray, de rivaal van Beck. Wanneer je dit gevecht voltooit, wordt Ray ontgrendeld als speelbaar personage en kun je overal in de hoofdgame met hem vechten. Dat levert unieke vaardigheden en volledig nieuwe gamemechanismen op. Het level zal verkrijgbaar zijn als extra downloadable content, is inbegrepen bij de winkelversies en wordt bij lancering van de game gratis aangeboden aan iedereen die het project heeft gesteund.
  • Er zijn Japanse en Franse stemmen opgenomen. Deze worden toegevoegd aan alle versies van de game, naast de reeds geplande Engelse stemmen.
  • Deep Silver zal gelokaliseerde versies verzorgen, met Engelse, Spaanse, Franse, Italiaanse, Duitse, Russische, Poolse en Braziliaans-Portugese ondertiteling.

De merknaam van Mighty No. 9 blijft in handen van Comcept, maar de twee bedrijven zullen hun krachten bundelen om de game met succes te vermarkten en distribueren. Daarbij zal Deep Silver zich voornamelijk bezig houden met de verkoop, maar ook zal het Comcept ondersteunen bij het testen van de game.

Keiji Inafune, CEO van Comcept geeft aan:

“Dit is een geweldige kans voor Comcept: De samenwerking stelt ons in staat om Mighty No. 9 naar een groter publiek te brengen en de game ondertussen van nog meer content te voorzien,”

“De game loopt hierdoor een kleine vertraging op, maar we hebben er alle vertrouwen in dat de extra content het wachten waard is.”

Klemens Kundratitz, CEO van Deep Silver vult aan:

“De ontzettend succesvolle Mighty No. 9 Kickstarter-campagne van Keiji Inafune en zijn team heeft aangetoond dat ze een enorm veel fans hebben die reikhalzend uitkijken naar een echte spirituele opvolger van de klassieke side-scrolling actiegames. Deep Silver is trots om deze game uit te geven en Comcept te helpen hun visie te verwezenlijken.”

Laat ons eens weten of jij Mighty No.9 gaat aanschaffen en voor welk systeem. Bekijk hieronder bèta beelden van de game om een impressie te krijgen.