GFWL2

Microsoft heeft op de Xbox-website aangekondigd dat Games for Windows Live Marketplace, de online winkel waar je PC-games en gamecontent kan kopen, per 22 augustus sluit.

De winkel zal dan verdwijnen, maar Games for Windows Live zal nog wel blijven bestaan. De service wordt nog door een heel aantal pc-titels gebruikt voor onder andere savebestanden en multiplayerfeature. Je kunt ook nog steeds de GFWL client gebruiken om reeds aangekochte content te downloaden. Het is vanaf 22 augustus dan niet meer mogelijk om nieuwe aankopen te doen in de winkel.

Third-party games zijn mogelijk nog wel verkrijgbaar bij andere distributieplatformen, zoals Steam of Origin. Microsoft heeft zelf al een remake van AoE 2 uitgebracht op Steam, in plaats van op het eigen GFWL-platform. Reden voor het stopzetten van de winkel zijn niet gegeven. Overigens is onlangs wel bekend geworden dat voormalig Steam-baas Jason Holtman is overgestapt naar Microsoft.
Holtman wil naar eigen zeggen een groot gamingplatform maken van Windows.

Naast GFWL bezit Microsoft ook een eigen app store, speciaal voor Windows 8 games en applicaties. Volgens sommige geruchten zou deze app store ook worden ondersteund door Microsofts nieuwe console, de Xbox One.