Zowel Metro 2033 en Metro Last Light Redux vanaf vandaag verkrijgbaar via de Mac App Store

4A Games en Deep Silver hebben speciale Mac versies van Metro 2033: Redux en Metro: Last Light Redux uitgebracht via Steam. Metro Redux voor Mac, ontwikkeld door 4A Games en maakt gebruik van OpenGL 4. Dit is technisch een van de meest geavanceerde native Mac games ooit.

Steam gebruikers die reeds een Metro Redux game hebben aangeschaft zullen de desbetreffende game naast Windows PC en Linux nu ook automatisch in hun bibliotheek zien verschijnen voor Mac.

Deep Silver heeft bevestigd dat er wereldwijd meer dan 1,5 miljoen Metro Redux games zijn verkocht, en dat de bundel ‘Metro Redux’ voor PlayStation 4 en Xbox One in meerdere landen beter heeft verkocht dan Metro: Last Light voor PlayStation 3 en Xbox 360 – een ongekende prestatie voor een ‘Remaster.’ Afgemeten aan de verkopen van releases voor de vorige generatie is Metro Redux de best presterende Remaster van deze generatie. Ook is het de best beoordeelde game van de uitgever volgens Metacritic, een website waarop recensies van entertainment producten worden samengebracht tot een gemiddelde recensiescore.

Menno van der Bil, International Commercial Director bij Deep Silver, geeft aan:

“We zijn verheugd over de prestatie van Metro Redux,”

“4A Games heeft de lat bepaald waartegen andere re-masters zullen worden gemeten, en hun inspanningen zijn beloond met fantastische kritieken en commercieel succes. Metro Redux heeft vele nieuwe fans aan de serie geïntroduceerd, en we zien ernaar uit om een geheel nieuw publiek te bedienen op Mac.”