Metro: Last Light verschijnt 17 mei op de PlayStation 3, Xbox 360 en Windows PC.

Nieuwe trailer richt zich op de rijke verhaallijn van de game.

Vandaag hebben we een nieuwe gameplay trailer voor de langverwachte first person shooter Metro: Last Light. De trailer genaamd ‘Salvation’ richt zich op de rijke verhaallijn van de game en laat zien hoe de laatste overlevenden van de mensheid worden gedwongen tot een finale, noodlottige afrekening.

Over Metro: Last Light:

Metro: Last Light is een first person shooter en het langverwachte vervolg van de bijzondere game Metro 2033. In het jaar 2034 heeft een nucleaire oorlog de wereld veranderd in een post-apocalyptische woestenij. In Moskou zijn de tunnels van Metro uitgegroeid tot een nieuw thuis voor de voormalige bewoners van de stad. In de catacomben vechten ze voor hun leven, waar ze hordes afschuwelijke mutanten, die uit de giftige atmosfeer zijn ontstaan, van zich af moeten slaan. Ook krijgen ze te maken met andere facties, die wanhopig proberen macht te nemen over het spaarzame herbergzame land dat er nog is. Hun gevecht draait tevens om de zoektocht naar een doomsday apparaat, dat de sleutel kan vormen tot hun overwinning. Een burgeroorlog is onvermijdelijk. In deze donkere tijden kruipen spelers in de huid van Artyom en vormen zij het laatste licht voor de hele mensheid.

Het plot van Metro: Last Light is geschreven door Dmitry Glukhovsky, de veelgeprezen auteur van de roman Metro 2033, die de inspiratie vormde voor beide videogames. Glukhovsky is tevens verantwoordelijk voor alle dialogen in Metro: Last Light. Van Glukhovskys Metro 2033 en Metro 2034 zijn wereldwijd meer dan 2.000.000 exemplaren verkocht. In 2013 wordt zijn nieuwste boek Metro 2035 ook buiten Rusland uitgebracht.

Metro: Last Light is vanaf 17 mei 2013 beschikbaar in Europa voor PlayStation 3, Xbox 360 en Windows PC. Hieronder de nieuwe trailer.

https://www.youtube.com/watch?v=tEMgf2PmeLw” width=”620″ height=”360″]