Metro Last Light: Enter the Metro

Metro: Last Light deze week uit

Deep Silver geeft vandaag de launch trailer vrij van Metro: Last Light: het langverwachte vervolg van de buitengewone game Metro 2033. Last Light is vanaf 17 mei 2013 beschikbaar in Europa voor PlayStation 3, Xbox 360 video game en entertainment systeem van Microsoft en Windows PC.

Over Metro: Last Light

Last Light is een first person shooter ontwikkeld door de Oekraïense studio 4A Games. In het jaar 2034 heeft een nucleaire oorlog de wereld veranderd in een post-apocalyptische woestenij. In Moskou zijn de tunnels van Metro uitgegroeid tot een nieuw thuis voor de vroegere bewoners van de stad. In de catacomben vechten ze voor hun leven, waar ze hordes afschuwelijke mutanten, die uit de giftige atmosfeer zijn ontstaan, van zich af moeten slaan. Ook krijgen ze te maken met andere facties, die wanhopig proberen macht te nemen over het spaarzame herbergzame land dat er nog is. Hun gevecht draait tevens om de zoektocht naar een doomsday apparaat, dat de sleutel kan vormen tot hun overwinning. Een burgeroorlog is onvermijdelijk. In deze donkere tijden kruipen spelers in de huid van Artyom en vormen zij het laatste licht voor de hele mensheid.

Het plot van Last Light is geschreven door Dmitry Glukhovsky, de veelgeprezen auteur van de roman Metro 2033, die de inspiratie vormde voor beide videogames. Glukhovsky is tevens verantwoordelijk voor alle dialogen in Metro: Last Light. Van Glukhovskys Metro 2033 en Metro 2034 zijn wereldwijd meer dan 2.000.000 exemplaren verkocht. In 2013 wordt zijn nieuwste boek Metro 2035 ook buiten Rusland uitgebracht.