Meer informatie, trailer en Nintendo Direct over Mario Kart 8

Mario Kart 8 verschijnt op 30 mei

Over een maand verschijnt dan eindelijk Mario Kart 8 op de Wii U. Nintendo heeft, om alvast warm te lopen, een nieuwe Nintendo Direct van Mario Kart 8. Dat is het niet alleen want er is ook een nieuwe trailer vrijgegeven. Het leuke is dat er weer twee nieuwe characters zijn aangekondigd en zelfs een bonusgame-promotie. Er is nog veel meer. Alles kun je hieronder lezen en bekijken. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om met Mario Kart 8 aan de slag te gaan.

Mario Kart 8 Bonusgame-promotie:

Ongeacht of je Mario Kart 8 nu hebt gekocht in de winkel of via de Nintendo eShop, als je de bijbehorende PIN-code registreert bij Club Nintendo tussen 30 mei 2014 (10.00 uur CET) en 31 juli 2014 (23.59 CET), kom je in aanmerking voor een gratis downloadcode voor één van de 10 geselecteerde Wii U-spellen op 31 augustus 2014 (23.59 CET). Deze aanbieding geldt ook voor de Club Nintendo PIN-codes van de Mario Kart 8 Limited Edition software-aanbieding en de Mario Kart 8 Premium Pack – Special Edition hardwarebundel. Meer details over deze promotie zullen op een later moment verschijnen. Maar uit welke games kun je dan kiezen? Dat zijn:

– Nintendoland
– New Super Mario Bros. U
– Monster Hunter 3 Ultimate (Wii U-versie)
– GAME & WARIO
– Pikmin 3
– The Wonderful 101
– The Legend of Zelda: The Wind Waker HD
– Sonic Lost World (Wii U-versie)
– Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen: Sotsji 2014

Online multiplayer:

In Mario Kart 8 kunnen tot 12 spelers samen online racen, en zijn er vier manieren om tegenstanders te vinden (Global, Regional, Friends and Rivals, Tournament). Wil je tijdens de voorbereiding op een race met je vrienden kletsen? Mario Kart 8 laat spelers via de GamePad-microfoon met elkaar praten, terwijl ze in de lobby wachten tot alle spelers zich hebben aangemeld. Spelers kunnen ook openbare en gesloten toernooien creëren, waarbij ze zelf de dag, het tijdstip en de spelregels kunnen vaststellen. Zoals gebruikelijk in de Mario Kart-serie, kunnen spelers tegen ghost-gegevens van vrienden racen, of tegen die van de 10 beste spelers ter wereld. Spelers kunnen proberen deze ghosts te verslaan, of wat tips en trucs oppikken door te kijken hoe de beste coureurs de diverse circuits bedwingen. Als het je lukt de ghosts van de ontwikkelaars van
Mario Kart 8 te verslaan, krijg je een coole Miiverse-stempel.

Mario Kart TV:

Dit kanaal in het spel kunnen spelers gebruiken om hoogtepuntenfilmpjes te bekijken van de races en toernooien waaraan ze hebben deelgenomen – inclusief terugspoel- en slowmotionfuncties – terwijl je via Mario TV ook kunt kijken naar ‘s werelds populairste hoogtepuntenfilmpjes om van anderen te leren en er commentaar op te geven. Spelers met Google-accounts kunnen hun filmpjes direct vanuit Mario Kart TV uploaden naar YouTube, en deze video’s direct op Miiverse posten.

Nieuwe voorwerpen:

Hoe goed sommige racers ook zijn, een blauw Spiny-schild kan ze altijd in de problemen brengen. Maar er is nu ook een manier om je tegen dit voorwerp te beschermen. De nieuwe Super Horn blaast namelijk alle andere voorwerpen letterlijk aan de kant. Wie de Super Horn laat klinken, veroorzaakt een sonische schokgolf die alles in de omgeving uit de weg duwt, inclusief andere coureurs, rode schilden en zelfs Spiny-schilden. Dat maakt de Super Horn tot een sterke troef, zeker voor spelers die hun koppositie willen behouden. Mario Kart 8 introduceert ook de Crazy Eight, een combinatie van acht verschillende voorwerpen die spelers een voor een kunnen gebruiken.

Nieuwe racers:

Twee nieuwe vrouwelijke personages debuteren in Mario Kart 8. De nieuwe zwaargewicht coureur Pink Gold Peach is met haar gouden gloed een schitterend tegenwicht voor Metal Mario, terwijl de nieuwe Baby Rosalina zich bij de andere Baby personages voegt. Net als in vorige Mario Kart-spellen kunnen spelers ook weer kiezen om met hun Mii-personages te spelen, waarmee het totale aanbod op 30 verschillende coureurs komt.

  • Kom maar op met die game. Op 31 augustus haal ik The Wonderful 101 ook wel even binnen 🙂