Meer informatie FINAL FANTASY TYPE-0 en FINAL FANTASY AGITO.1

De wereld van Orience op weg naar next-gen consoles en mobiele apparatuur

Square Enix Ltd., de uitgever van interactieve entertainmentproducten van SQUARE ENIX in Europa en andere PAL-regio’s, heeft vandaag de release aangekondigd van twee langverwachte titels van SQUARE ENIX: FINAL FANTASY TYPE-0 en FINAL FANTASY AGITO.

FINAL FANTASY TYPE-0, dat oorspronkelijk in 2011 is uitgebracht in Japan voor het PlayStation®Portable persoonlijk draagbaar entertainmentsysteem, komt naar het Westen als een HD-remaster voor het PlayStation 4 computer entertainment systeem en de Xbox One, het alles-in-één game and entertainment systeem van Microsoft. Daarnaast is de Westerse release van FINAL FANTASY AGITO (dat al verkrijgbaar is in Japan) bevestigd voor iOS- en Android-apparatuur.

“De stem van onze Westerse fans was instrumentaal voor de ontwikkeling van FINAL FANTASY TYPE-0, en we vinden het fantastisch dat we deze titel binnenkort kunnen uitbrengen”, aldus Hajime Tabata, director of FINAL FANTASY TYPE-0. “Het nieuwe PlayStation 4-systeem en het Xbox One-platform hebben echt geholpen om de dynamische en turbulente wereld van Orience opnieuw tot leven te brengen.”

Het door oorlog verscheurde land Orience is tevens de plek waar FINAL FANTASY AGITO zich afspeelt. Spelers kruipen op mobiele iOS- en Android-apparaten in de huid van een cadet in de Dominion of Rubrum om Agito, een geprofeteerde redder van Orience te worden.

Een aantal belangrijke functies voor FINAL FANTASY AGITO zijn:

Aanpassingsmogelijkheden voor personages: Creëer een uniek personage in de wereld van FINAL FANTASY AGITO. Spelers krijgen toegang tot diverse aanpassingsopties voor personages, waaronder geslacht, gezichtstrekken, kapsels en nog veel meer.
Spelerskeuze: Communiceer met andere cadetten op Akademeia, inclusief belangrijke personages uit FINAL FANTASY TYPE-0. De beslissingen die je hier neemt, beïnvloeden het verloop van de geschiedenis in het spel en daarmee de wereldwijde spelerscommunity.

Missies: Voer missies uit om te levelen. Vind of maak het ultieme wapen. Ga de confrontatie aan met sterke vijanden in grootschalige, coöperatieve gevechten, waarbij de hele spelerspopulatie van FINAL FANTASY AGITO wordt betrokken.
FINAL FANTASY AGITO werkt met in-app aankopen en kan gratis worden gedownload op iOS- en Android-apparatuur. Op dit moment is voor geen van de titels een releasedatum vastgesteld.