Meer informatie Call of Duty Advanced Warfare

Met een hoofdrol voor academy award-winnaar Kevin Spacey, nieuwe Call of Duty biedt een meeslepende toekomstvisie

De power van de next gen ‘advanced soldier’. De power van Kevin Spacey met een spetterende hoofdrol. De power van de splinternieuwe exoskeleton gameplay. Power verandert alles! Call of Duty: Advanced Warfare leidt fans een inspirerend nieuw tijdperk van Call of Duty in. De game wordt gepubliceerd door Activision Publishing, Inc., een volledig in eigendom zijnde dochteronderneming van Activision Blizzard, en is speciaal ontwikkeld voor next gen consoles en PC door Sledgehammer Games. Call of Duty: Advanced Warfare biedt een adembenemende nieuwe kijk op de mogelijkheden van de blockbuster franchise.

“We hebben deze game anders benaderd,” zegt Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing. “We hebben een aantal belangrijke besluiten genomen om zo Call of Duty: Advanced Warfare creatief te kunnen laten uitblinken. We hebben gekozen voor een ontwikkelingperiode van drie jaar en het is de eerste keer dat Sledgehammer Games verantwoordelijk is voor het creatieve deel. Ook veranderen we de formule op enkele punten, zo verschuift de kern van de gameplay met de introductie van een pak als een uitwendig skelet (exoskeleton suit). Verder biedt Advanced Warfare een meeslepend verhaal en een personage van iconische proporties, dat wordt gespeeld door een van ‘s werelds beste acteurs, Kevin Spacey. We hebben ontzettend veel plezier bij het maken van deze game, en we denken dat de wereld straks vanaf november nóg meer plezier zal hebben met het spelen ervan.”

In Call of Duty: Advanced Warfare word je overtuigend meegenomen naar de toekomst en dat levert een technologisch en tactisch uitdagende game-ervaring op. In het jaar 2054 heeft een private military corporation (PMC) de macht en de kracht om de mensheid te redden. De wereld is verwoest na een aanval waarbij alle infrastructuur is verdwenen en jij bent de ‘advanced soldier’. Bewapend met een cutting-edge uitwendig skelet, high tech gear en andere technische snufjes sluit je je als speler aan bij een zeer getrainde en gespecialiseerde PMC-eenheid. Gezamenlijk gaan jullie ervoor zorgen dat de orde in een wereld van ‘advanced warfare’ wordt hersteld.

“Het was ontzettend leuk om met het team samen te werken bij het tot leven wekken van Jonathan Irons,” zegt Academy Award winnaar Kevin Spacey. “De technologie is ronduit opzienbarend, dit project was totaal anders dan alles wat ik ooit eerder heb gedaan. Het is spannend om te zien hoe dit zich ontwikkelt.”

Call of Duty: Advanced Warfare wordt speciaal ontwikkeld voor next gen consoles en PC. Het is de eerste uitgave van Activision met een ontwikkelingsperiode van drie jaar, zodat de bij Call of Duty debuterende ontwikkelaar Sledgehammer Games een extra jaar studiotijd had. Dit stelde Sledgehammer Games in staat de speler een geweldige next generation ervaring te bieden. De technische verbeteringen zijn overal. Zo zorgen de landschappen en geluiden voor een fotorealistische wereld zoals die nog nooit vertoond is in Call of Duty. Bovendien maken nieuwe animatie technologieën de karakters levensecht. Het rijke en meeslepende verhaal maakt de baanbrekende game helemaal af.

“Dit is behalve de kans van ons leven ook een grote eer voor Sledgehammer Games,” zegt Glen Schofield, medeoprichter en game director bij Sledgehammer Games. “Call of Duty: Advanced Warfare is het meest ambitieuze en creatieve project waar we ooit aan hebben meegewerkt. We zijn er vol ingedoken, van eindeloos research en duizenden productiedesigns tot extreme focus op het sterke verhaal en de waanzinnige aandacht voor details – we’re taking nothing for granted. De fans van Call of Duty verwachten het beste van het beste en wij denken dat te hebben geleverd. Het was erg inspirerend om mee te mogen helpen aan de ontwikkeling van een nieuwe visie voor the next generation.”

Michael Condrey, medeoprichter en studiohoofd bij Sledgehammer Games, voegt daaraan toe: “Glen en ik hebben een team samengesteld met het eensluidende doel om het beste werk van ons leven af te leveren. We weten dat we het niet van de minsten overnemen. Dagelijks was het een plezier om met zoveel gefocuste en talentvolle mensen samen te mogen werken aan zo’n unieke game. We vinden het geweldig om met deze geweldige franchise een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis te gaan schrijven en we kunnen niet wachten tot het 4 november is”.