Deep Silver bereikt nieuwe mijlpaal met verkoop
van Dead Island.

Dead Island Riptide verschijnt 26 april.

Deep Silver kondigt vandaag aan dat het bedrijf een belangrijke mijlpaal heeft bereikt in de wereldwijde verkoop van de zombie actiegame Dead Island. Sinds de release in september 2011 zijn er wereldwijd meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht van Dead Island en kent de game nog steeds uitzonderlijk sterke verkoopaantallen via alle kanalen, zowel voor de retail als digitale versie.

“Waar anderen zich richten op steeds toenemende budgetten voor ontwikkeling en het opbouwen van een merk door middel van grootse marketingcampagnes, staat Deep Silver erom bekend om op het juiste moment innovatieve en frisse gameplay te bieden. Dead Island heeft een ongelooflijk actieve en enthousiaste community en we zijn blij de vijf miljoenste speler in de wereld van Banoi te mogen verwelkomen. Dit bewijst wederom dat het nemen van risico’s op het gebied van games uitgeven succesvol kan zijn en dat zelfs op het einde van een consolecyclus nieuwe IP’s kunnen worden neergezet die leiden tot duurzame franchises”, aldus Klemens Kundratitz, CEO van Koch Media.

“Wij zijn erg trots op de vijf miljoen exemplaren die wereldwijd zijn verkocht! We zien dit aanhoudende succes als een bijzonder goed voorteken voor de te verwachten verkoopcijfers van Dead Island Riptide, de game die later dit jaar wordt verwacht”, aldus Menno van der Bil, Internationaal Commercieel Directeur bij Koch Media. “Het succes van Dead Island heeft bewezen dat we op de juiste weg zijn met onze IP-strategie voor Deep Silver. Je kunt van Deep Silver in toekomst dan ook nieuwe IP’s met een innovatieve invalshoek en mogelijk zelfs verrassende inslag verwachten.”

Dead Island Riptide is het vervolg in de Dead Island franchise. Het verhaal is een vervolg op de incidenten uit de originele game en voegt nieuwe kenmerken toe aan de op co-op gerichte gameplay.

Over Dead Island Riptide:

Dead Island Riptide zal de weerzinwekkende zombies uit de originele game opnieuw tot leven wekken met een bewezen mix van gameplay en verfrissend nieuwe elementen. Een moesson heeft de eens prachtige eilandengroep geraakt en zware regenstormen hebben grote delen van de eilanden verwoest. De stad van Henderson en de junglegebieden op het eiland van Palanai zijn overstroomd, waardoor de achtergebleven boten de enige manier van vervoer zijn. Door het veranderlijke weer op het eiland moeten de teamleden rekening houden met beperkt zicht.

Een vijfde karakter voegt zich bij het team, met een compleet nieuwe en unieke skillset. Alle skills in de groep zijn hard nodig, aangezien verschrikkelijke, nieuwe en onbekende zombie mutaties over het hele eiland zijn ontstaan.

In nieuwe hub verdedigingsmissies worden de co-op teamplay vaardigheden van de overlevenden tot het uiterste getest. Ze moeten vallen, hekken en torentjes strategisch plaatsen om de tegemoetkomende zombie aanslagen af te weren en de mensen te beschermen in deze heiligdommen.

Door de nieuwe communicatiemogelijkheden in co-op modus kunnen spelers nog meer genieten van de intense en strategische teamplay ervaring.

Dead Island Riptide staat gepland voor release op 26 april 2013 in de Europese landen